Zapekaná cuketa so zemiakmi a Gruyere

Zapekaná cuketa so zemiakmi a Gruyere

Neuveriteľne ľahký recept s minimálnou prípravou, ale skvelým výsledkom! Užite si pokrm ako luxusnú prílohu napríklad k mäsu.

Čo budete potrebovať

  • 5 malých zemiakov
  • 1 a ½ cukety
  • 3 strúčiky cesnaku, lisované
  • 1 lyžička provensálskych byliniek
  • 1 šálka smotany na varenie
  • 1 šálka strúhaného syra Gruyere
  • 1 a ¾ lyžičky soli
  • ¼ lyžičky korenia

Postup

  • Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia.
  • Pomocou mandolíny alebo ostrého noža nakrájajte zemiaky na tenké cca 0,3 cm plátky a cuketu na 0,6 cm plátky.
  • Zaguľatenú zapekaciu misu 20 x 15 cm vymažte tukom a nakrájanú zeleninu urovnajte do kruhového vzoru tak, aby sa plátky mierne prekrývali.
  • Zmiešajte smotanu, provensálske bylinky, 1 lyžičku soli, korenie a cesnak.
  • Všetko prešľahajte.
  • Zeleninu prelejte vzniknutou smotanovou omáčkou a všetko nakoniec posypte strúhaným syrom Gruyere.
  • Misu prikryte alobalom, vložte do rúry a pečte 40 minút.
  • Opatrne odstráňte alobal a pokračujte v pečení ďalších 10 minút.
  • Ihneď podávajte.
Zapekaná zelenina so syrom v zapekacej mise.
www.lavenderandmacarons.com

Vyskúšajte aj naše ďalšie vynikajúce recepty so zapekanou cuketou alebo inšpirácia pre vaše zdravé obedy aj večere!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.