Karbonátky z kyslej kapusty

Karbonátky z kyslej kapusty

Luxusné placky z kyslej kapusty sú jednoduché a rýchle. Skvele vás zasýtia a po náročnom dni prídu vhod. Užite si ich!

Ingrediencie

  • 300 g kyslej kapusty, dobre odkvapkanej
  • 190 ml mlieka
  • 1 veľké vajcia, ľahko rozšľahané
  • 1 lyžička rasce
  • 1 lyžička sušenej saturejky (voliteľne)
  • 130 g hladkej múky
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • rastlinný olej alebo prepustené maslo

Postup

  1. Kyslú kapustu nakrájajte nadrobno.
  2. V strednej miske zmiešajte mlieko, vajcia, rascu a saturejku, ak používate.
  3. Vmiešajte múku.
  4. Dochuťte soľou a korením.
  5. Pridajte kyslú kapustu a premiešajte.
  6. Rozpáľte tenkú vrstvu oleja vo veľkej panvici na strednom plameni, kým malé množstvo cesta pridaného k tuku nezasyčí a neprská.
  7. Postupne dávajte do panvice dve lyžice zmesi na jednu placku (mali by sa vám do panvice vojsť asi štyri naraz).
  8. Vidličkou rozprestrite na osemcentimetrové kolieska.
  9. Vymažte, kým spodné strany nezhnednú, asi päť minút.
  10. Obráťte placky a smažte dozlatista, ešte asi päť minút.
  11. Preložte na papierovú utierku, aby odkvapkal prebytočný tuk a dochuťte soľou.
  12. Opakujte so zvyšným cestom a podľa potreby pridajte do panvice ďalší olej.
  13. Podávajte horúce.
Placky z kyslej kapusty servírované na tanieriku s vidličkou.
www.kosher.com

Máme pre vás tiež 10 luxusných receptov na fašírky z cukety , ktoré musíte vyskúšať. Nové a nevšedné kombinácie!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.