Vyskúšajte tento najdokonalejší recept na vyprážané vegánske placky z kapusty s mrkvou, kurkumou a ľanových semienok. Zamilujete sa!
Ingrediencie
- 2 lyžice ľanových semienok
- 7 lyžíc vody
- 500 g kapusty
- 200 g mrkvy
- 2 lyžice hladkej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 1 lyžička kurkumy
- soľ a korenie podľa chuti
- olej na vyprážanie
Postup
- V malej miske premiešajte ľanové semienka s vodou.
- Počas prípravy zeleniny nechajte zhustnúť.
- Kapustu umyte a mrkva olúpte.
- Potom oboje nakrájajte na malé kúsky.
- Nakrájanú kapustu a mrkvu zmiešajte v mise s múkou, práškom do pečiva, kurkumou a štedrou štipkou soli a korenia.
- Pridajte aj zmes ľanových semienok.
- Zmiešajte všetky ingrediencie. (Zmes bude trochu mokrá a lepkavá.)
- Vytvarujte zo zmesi fašírky.
- Rozpáľte panvicu s 3-4 lyžicami oleja.
- Opatrne pridajte karbonátky.
- Nechajte smažiť 5 minút, kým nebudú chrumkavé a zlaté.
- Otočte ich a smažte dozlatista aj z druhej strany.
- Po upečení položte na tanier s papierovými utierkami, aby pustili prebytočný tuk.
- Dobrú chuť!