Nakladaný hermelín

Nakladaný hermelín

Naložený hermelín je obľúbenou nielen krčmovou pochúťkou, ktorá je navyše jednoduchá na prípravu. Ideálne ho podávajte s čerstvým chlebom a pivom.

INGREDIENCIA

  • 4 hermelíny
  • 1 veľká cibuľa
  • 8 strúčikov cesnaku
  • 1 šálka feferónik
  • 1 lyžička celého korenia
  • 1 lyžička papriky
  • 2 – 3 bobkové listy
  • 2 lyžice tymiánu (čerstvého alebo sušeného)
  • extra panenský olivový olej – toľko, koľko potrebujete na zakrytie syra
  • soľ podľa chuti

POSTUP

  • Budete potrebovať veľký zavárací pohár – čistý a suchý.
  • Všetky hermelíny nakrájajte pozdĺžne napoly.
  • Cesnak olúpte a prelisujte, cibuľu nakrájajte.
  • Cesnak rozotrite na všetky vnútorné strany hermelínov.
  • Posypte paprikou a soľou, pridajte plátky cibule a priklopte druhú polovicu hermelínu.
  • Vložte hermelíny do pohára a pridajte bobkové listy a celé korenie.
  • Pokúste sa hermelíny na seba naskladať čo najtesnejšie, aby ste nemuseli použiť príliš veľa olivového oleja na ich zakrytie.
  • Pridajte tymian, feferónky a prípadnú zvyšnú cibuľu.
  • Polievajte extra panenským olivovým olejom, kým nebude syr úplne zakrytý.
  • Zatraste nádobou, aby ste dostali vzduchové bubliny von.
  • Uzavrite zavárací pohár a chráňte ho pred priamym slnečným žiarením pri izbovej teplote po dobu 1 – 6 týždňov.
  • Každé 2 – 3 dni pretrepte, aby ste dostali vzduch von.
  • Doba nakladania závisí od toho, aký je hermelín zrelý.
  • Pokiaľ je už mäkký, môže to trvať aj 5 dní.
  • Pokiaľ je jemný, bude nakladanie trvať približne 2 týždne.
  • Akonáhle hermelín dozreje a zmäkne, uchovávajte ho v chladničke až 2 týždne.
  • Podávajte s feferónkami, kolieskami cibule a chlebom.
Marinovaný hermelín s cibuľou a feferónkami.
www.tastyfoodtour.com

Vyskúšajte aj naše ďalšie recepty z hermelínu ! Máme pre vás nátierku, šalát aj plnenú tortu.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.