Portobello plnené mäsom, kukuricou a fazuľami

Portobello plnené mäsom, kukuricou a fazuľami

Ak ste milovníci tacos, tento recept si užijete! Obsahuje totiž všetky jeho príchute a ani nepotrebujete tortillu. Mäsité šampiňóny portobello plnené mletým mäsom, tacos korením, fazuľami, kukuricou, cibuľou a paprikou a zapečené s čedarom si navyše môžete pripraviť takmer kedykoľvek, pretože ich príprava je rýchla a jednoduchá.

Čo budete potrebovať

  • 6 šampiňónov portobello, bez nožičiek
  • 500 g mletého hovädzieho mäsa
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa nakrájaná na kocky
  • 1 červená paprika nakrájaná na kocky
  • 4 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 3 lyžice taco korenia
  • 425 ml paradajkovej omáčky
  • 1 šálka mrazenej kukurice
  • 1 šálka uvarených čiernych fazule
  • 230 g strúhaného čedaru
  • soľ podľa chuti
  • korenie podľa chuti
  • čerstvé bylinky na ozdobu

Postup

  • Predhrejte rúru na 190 °C.
  • Odstráňte zo šampiňónov nožičky a lyžicou vyškrabnite žiabre.
  • Klobúčiky rozložte na plech, potrite olivovým olejom a dochuťte soľou a korením.
  • Dajte bokom.
  • V panvici na strednom plameni osmažte mleté ​​hovädzie mäso.
  • Keď je hovädzie mäso uvarené, vyberte ho z panvice a zlejte tuk.
  • Pridajte 1 lyžicu olivového oleja.
  • Keď je olej horúci, pridajte cibuľu a papriku a dochuťte soľou a korením.
  • Restujte, kým zelenina nepustí vodu a voda sa neodparí, potom zmäkne a začne zlátnuť, 5-7 minút.
  • Pridajte cesnak a taco korenie a restujte 30 sekúnd.
  • Ďalej pridajte do panvice kukuricu, čierne fazule, paradajkovú omáčku a orestované mleté ​​mäso a premiešajte.
  • Varte 2–3 minúty alebo pokiaľ sa hovädzie mäso neprehreje.
  • Ochutnajte av prípade potreby dochuťte ešte soľou a čiernym korením.
  • Klobúčiky naplňte mäsovou zmesou a vršky posypte strúhaným čedarom.
  • Pečte 15 minút, alebo kým sa syr nerozpustí a šampiňóny nezmäknú.
  • V prípade potreby dokončite pod grilom na 1-2 minúty, aby sa syr zhnedol.
  • Nakoniec ozdobte čerstvými bylinkami, ako je tymian a oregano, a servírujte.
Mäsité šampiňóny portobello plnené mletým mäsom, tacos korením, fazuľami, kukuricou, cibuľou a paprikou a zapečené s čedarom, servírované na tanieri s vedľa položeným príborom.
www.foxandbriar.com

Inšpirujte sa aj tými najlepšími a pritom jednoduchými receptami na tacos , či už s mäsom alebo vegetariánskym variantom. Navyše vám poradíme, ako si vytvoriť svoju vlastnú domácu tacos placku!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.