Placky z kuracieho mäsa s cuketou a ricottou

Placky z kuracieho mäsa s cuketou a ricottou

Dokonale šťavnaté a chutné cuketové fašírky s kuracím mäsom a ricottou si úplne zamilujete! Sú jednoduché na prípravu a navyše sú zdravé a lahodné.

Čo budete potrebovať

  • 2 stredné cukety (cca 600 g), nastrúhané
  • 2 lyžičky soli
  • 500 g mletého kuracieho mäsa
  • 1/4 lyžičky čerstvo namletého čierneho korenia
  • 1/4 šálky jarnej cibuľky alebo pažítky, jemne nakrájané
  • 1 veľké vajcia
  • 2 strúčiky cesnaku, prelisované
  • 230 g ricotty
  • olivový olej

Postup

  • Vložte cuketu do sitka alebo do misky.
  • Nastrúhanú cuketu posypte 1 lyžičkou soli a nechajte 10 minút odstáť, potom z nej rukami vytlačte čo najviac tekutiny.
  • Preložte odkvapkanú cuketu do veľkej misy.
  • Scedenú šťavu zlikvidujte.
  • Pridajte kuracie mäso, 1 lyžičku soli, 1/4 lyžičky korenia, 1/4 šálky jemne nakrájanej jarnej cibuľky, 1 vajce, 2 prelisované strúčiky cesnaku a ricottu.
  • Rozpáľte veľkú nepriľnavú panvicu na strednom plameni a pridajte 3-4 lyžice extra panenského olivového oleja.
  • Vložte vrchovatú polievkovú lyžicu zmesi do ruky a vytvorte okrúhlu placku s hrúbkou asi 0,8 cm.
  • Vymažte na strednom plameni po dobu 3 minút, potom otočte, prikryte pokrievkou a smažte ďalšie 3-4 minúty alebo kým nebudú placky prepečené.
  • Podľa potreby pridajte do panvice viac oleja na ďalšie várky.
  • Užite si to!
Cuketové fašírky s kuracím mäsom a ricottou naukladané na sebe.
www.natashaskitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.