Chrenová omáčka s údeným mäsom a knedľou

Chrenová omáčka s údeným mäsom a knedľou

Neuveriteľne jednoduchá a chutná omáčka z chrenu a smotany, podávaná s údeným mäsom a žemľovou knedľou. Klasika, ktorá neomrzí!

Čo budete potrebovať

  • ½ šálky hladkej múky
  • ½ šálky oleja
  • ½ šálky mlieka
  • ½ šálky smotany
  • voda podľa potreby
  • soľ podľa chuti
  • 100 g chrenu v pohári
  • 1 lyžica citrónu alebo octu na dochutenie
  • údené mäso a žemľová knedľa na podávanie

Postup

  • Začnite prípravou zápražky tak, že múku opražíte na oleji (alebo masle).
  • Pridajte mlieko a smotanu.
  • Potom pridajte soľ a jednu lyžicu citrónovej šťavy alebo octu.
  • Podľa potreby pridávajte vodu.
  • Pokračujte v miešaní a nechajte prejsť varom.
  • Potom vypnite oheň a pridajte 100 g chrenu.
  • Podávajte s údeným mäsom a žemľovou knedľou.
Omáčka z chrenu a smotany, podávaná s údeným mäsom a žemľovou knedľou na tanieri.
www.slovakcooking.com

Máme pre vás aj ďalšie recepty na zdravé omáčky z chrenu , na ktorých si pochutná celá rodina!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.