Už ste niekedy skúsili pridať do chrenovej omáčky mandle? Pokiaľ nie, mali by ste túto chybu napraviť, pretože to omáčku povýši o ďalší level vyššie!
Čo budete potrebovať
- 500 g vareného údeného mäsa
- 1 a ½ šálky mäsového vývaru
- 1 šálka kyslej smotany
- ¼ šálky plátkov mandlí
- 3 lyžice masla
- 3 lyžice hladkej múky
- 1 šálka strúhaného chrenu
- soľ a cukor na dochutenie
Postup
- V hrnci rozohrejte maslo a zmiešajte ho s hladkou múkou, aby vám vznikla svetlá zápražka.
- Pridajte mäsový vývar.
- Osoľte a varte 20 minút, kým omáčka nezhustne.
- Potom pridajte kyslú smotanu.
- Pridajte cukor, strúhaný chren a plátky mandlí.
- Priveďte do varu a vypnite plameň.
- Dajte plátky horúceho údeného mäsa na tanier a prelejte omáčkou.
- Servírujte s knedľami či s gnocchi.
Treba sa vám budú hodiť aj naše recenzie elektrických sporákov . Kto vyhral v našom porovnaní?