V tejto lahodnej polievke nájdeme nielen držky, ale aj mäso a zeleninu ktoré spolu tvoria neodolateľnú kombináciu, ktorú si zamilujete.
Ingrediencie
- 2 lyžice oleja
- 800 g držiak
- 400 vareného hovädzieho mäsa
- 2 mrkvy
- 200 g zeleru
- 2 cibuľa
- 2 lyžice oleja
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 l vývaru
- 2 bobkové listy
- 1/2 lyžičky muškátového orieška
- 1 lyžička majoránky
- citrónová šťava
- soľ, korenie
Postup
- Držky poriadne umyjeme a dáme variť s trochou soli pokiaľ nebudú mäkké
- Akonáhle sú mäkké tak ich nakrájame na prúžky a necháme bokom.
- Na oleji osmažíme na kocky nakrájanú cibuľu, mrkvu, zeler a prelisovaný cesnak.
- K zelenine pridáme varené držky a pokvapkáme citrónovou šťavou.
- Pridáme bobkový list, muškátový oriešok, majorán, soľ a korenie.
- Zalejeme vývarom, pridáme na kocky nakrájané varené hovädzie mäso a varíme spolu ďalších 10 minút.