Táto vegetariánska verzia sa stáva stále populárnejšou a to úplne právom. Je to ideálna voľba pre zdravú desiatu.
Ingrediencie
- 2 lyžice oleja
- 400 g hlivy ustricovej
- 1.5 litra zeleninového vývaru
- 1 veľká mrkva
- 1 petržlen
- ½ zeleru
- 1 cibuľa
- 2 bobkové listy
- 1 lyžička majoránky
- muškátový oriešok
- citrónová šťava
- soľ, korenie
- petržlen
Postup
- Cibuľu nakrájame na kocky a orestujeme na oleji.
- Akonáhle nám cibuľa zmäkne tak pridáme všetko korenie a dobre premiešame.
- Pridáme nadrobno nakrájanú mrkvu, zeler a petržlen a dusíme asi 5 minút.
- Medzitým si nakrájame hlivu na asi 1 cm hrubé prúžky, pridáme k zelenine a dusíme asi 5-10 minút.
- Prilejeme zeleninový vývar a varíme asi 30 minút kým nám zelenina a hliva nezmäknú.
- Ochutíme soľou, čiernym korením a citrónovou šťavou a prisypeme petržlen.