Zapekané zemiaky s kyslou smotanou a šalviou

Zapekané zemiaky s kyslou smotanou a šalviou

Na tenké plátky nakrájané zemiaky sa šalviou zapečené v zmesi kyslej smotany, chrenu a parmezánu. Je to jednoduchý pokrm, ktorý môžete servírovať ako samostatný hlavný chod alebo ako prílohu k mäsu alebo rybám.

Čo budete potrebovať

  • 8 zemiakov
  • 250 ml kyslej smotany
  • 2 lyžičky chrenu
  • 1 strúčik cesnaku, nasekaný nadrobno
  • 1 lyžička šalvie
  • 100 g parmezánu plus ďalší na posypanie
  • 3 lyžice masla
  • soľ a čierne korenie

Postup

  • Zemiaky olúpte a pomocou mandolíny nakrájajte na veľmi tenké plátky.
  • V širokom hrnci rozohrejte maslo, pridajte cesnak a zemiaky.
  • Dajte na stredne nízky plameň a restujte, kým zmes nie je svetlo zlatá, asi 15 minút.
  • Dochuťte soľou a korením.
  • V mise zmiešajte kyslú smotanu s chrenom, parmezánom a šalviou a dochuťte soľou a korením.
  • Na dno tortovej formy dajte vrstvu zemiakov a potrite 2-3 lyžicami smotanovej omáčky.
  • Dajte ďalšiu vrstvu zemiakov, potrite omáčkou a opakujte so zvyškom zemiakov.
  • Všetko zakončite vrstvou omáčky a posypte parmezánom.
  • Prikryte alobalom a pečte 40 minút pri 180 °C.
  • Odstráňte alobal a pečte ďalších 10 minút dozlatista.
  • Dobrú chuť!
Zemiaky sa šalviou zapečené v zmesi kyslej smotany, chrenu a parmezánu, servírované na tanieri.
www.servingdumplings.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.