Kombinácia zemiakov, kuracích pŕs, čedaru, slaniny, farmárskeho dresingu a smotany je úplne perfektná a nebudete jej mať nikdy dosť. Presvedčte sa sami!
Čo budete potrebovať
- 1/4 lyžičky soli alebo podľa chuti
- 1/2 lyžičky cukru
- 3 štipky mletého čierneho korenia
- 1 lyžica farmárskeho dresingu
- 1/4 šálky smotany na šľahanie
- 2 stredne veľké zemiaky, olúpané a nakrájané na kúsky
- 226 g vykostených kuracích pŕs bez kože, nakrájaných na kocky
- 2 plátky slaniny, nakrájané na kúsky
- 4 lyžice masla nakrájaného na malé kúsky
- 1 šálka strúhaného čedaru
- 1 stonka jarnej cibuľky (len zelená časť), nakrájaná na malé kolieska
Postup
- Zahrejte rúru na 175 °C.
- Zapekaciu formu s rozmermi 23 x 23 cm ľahko vymažte trochou oleja alebo masla.
- Do smotany na šľahanie pridajte soľ, cukor, korenie a farmársky dresing.
- Ľahko premiešajte.
- Rozložte zemiaky a potom kuracie mäso do jednej vrstvy.
- Posypte slaninou, maslom a navrch navrstvite polovicu čedaru a jarnú cibuľku.
- Zalejte smotanovou zmesou.
- Zakryte alobalom a pečte 1 hodinu.
- Odstráňte alobal a pečte ďalších 30 minút.
- V posledných 10 minútach posypte zvyšným čedarom a pečte, kým syr nie je ľahko chrumkavý.
- Vyberte z rúry a ihneď podávajte.