Smotanový syr je pre svadby ako stvorený a použiť ho do niečoho sladkého nie je vôbec zlý nápad. Chutia vlastne ako mentolový cukrík, ale majú jemnú krémovú štruktúru av ústach sa dokonale rozplynú.
Výhodou je, že ich farbu môžete zvoliť podľa toho, v akom duchu je celá hostina a rozhodne to nemusí byť len tá svadobná. Stačí totiž len vymeniť potravinárske farbivo a namiesto ružového, ktoré je v tomto recepte použité, siahnuť napríklad po fialovom, zelenom alebo aj zlatom.
To už záleží na tom, pre akú príležitosť ich budete chystať. Pokojne ich totiž môžete pripraviť aj na detskú párty, len zvolíte napríklad zelenú alebo červenú. A čo je zásadné? Nepečú sa!
Ingrediencie:
- 170 g mäkkého smotanového syra
- 2 polievkové lyžice zmäknutého masla
- 5–5 a 1/4 hrnčeka práškového cukru
- 4 kvapky mätového oleja (alebo 1/2 lyžičky extraktu z mäty piepornej)
- 1/8 lyžičky vanilkového extraktu
- Akékoľvek potravinárske farbivo
Postup:
- Vo veľkej mise zmiešame smotanový syr, maslo, vanilkový extrakt a práškový cukor.
- Dôkladne miešame, kým sa všetko nespojí.
- Po kvapkách pridáme mätový olej a potom aj farbivo. Kto chce, nemusí farbivo dávať vôbec a nechať cukroví biele.
- Naposledy starostlivo premiešame a odoberáme rovnako veľké kúsky cesta.
- Vyvaľkáme malé guličky a pokladáme ich na voskový papier.
- Každú guľôčku potom stlačíme vidličkou, ktorú predtým obalíme v práškovom cukre.
- Necháme zaschnúť na voskovom papieri asi 2 hodiny a potom uložíme do chladničky.