Svadobné srdiečka

Svadobné srdiečka

Srdce je symbolom lásky už od nepamäti a ako lepšie osláviť ten zásadný deň ako vyrobiť pečivo práve v tomto krásnom tvare. Ukážte všetkým svoju lásku a skúste náš jednoduchý recept.

Ingrediencie:

Na pečivo:

  • 2 hrnčeky hladkej múky (plus ďalší na posypanie)
  • 1/2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/2 kocky čerstvého nesoleného masla (musí mať izbovú teplotu)
  • 1 hrnček cukru múčka
  • 1 veľké vajcia veľkosti L
  • 1 lyžička kvalitného vanilkového extraktu

Na kráľovskú polevu:

  • 225 g práškového cukru
  • 1 veľký bielok
  • 1/4 hrnčeka vody
  • Gélová potravinárska farba ružovej farby

Postup:

  • V mise zmiešame múku, kypriaci prášok do pečiva a soľ.
  • Do nádoby mixéra dáme maslo s cukrom a šľaháme na stredne vysokú rýchlosť, až bude hmota nadýchaná a získa svetlú farbu.
  • Pridáme vajcia s vanilkovým extraktom a rozšľaháme. Potom rýchlosť znížime na minimum a začneme postupne pridávať zmes múky.
  • Šľaháme tak dlho, kým sa všetko nespojí a neutvorí sa hladké cesto. Rozdelíme ho na dve časti, zľahka natlačíme a zabalíme do potravinovej fólie. Dáme do chladničky zhruba na 20 minút.
  • Rúru si predhrejeme na 175 stupňov a pripravíme si dva plechy vyložené papierom na pečenie.
  • Každý diel cesta vyvaľkáme medzi dvojicou pomúčených pergamenov na 4 mm hrubé pláty a podľa potreby ešte posypeme múkou.
  • Vykrajujeme srdce a kladieme na pripravené plechy. Ak bude cesto veľmi mäkké, dáme ho aj s plechom na 10 minút do chladničky. Postupne takto spracujeme všetko cesto.
  • Vložíme do predhriatej rúry a pečieme zhruba 12 minút, kým okraje srdiečok nezískajú zlatistý nádych. Tak v polovici pečenia plech otočíme, aby sa pečivo peklo rovnomerne.
  • Hotové vyberieme z rúry a necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke.
  • Medzitým si nasadíme na robota lopatkový nadstavec a do misy dáme práškový cukor s bielkom. Pri nízkej rýchlosti šľaháme.
  • Pridáme 1/4 hrnčeka vody, zvýšime rýchlosť na strednú a necháme šľahať cca 10 minút.
  • Potom znížime rýchlosť na nízke otáčky a šľaháme ešte zhruba 1 minútu. Tým zbavíme polevu vzduchových bublín.
  • Polevu dáme do misky a jedno srdiečko po druhom do nej namáčame. Prebytočnú polevu necháme odkvapkať a jemne s ňou poklepeme, aby sa netvorili bubliny.
  • Poskladáme vedľa seba na plech alebo pracovnú plochu a jemne pretrieme ružovou farbou.
Sušienky v tvare srdca zdobené luxusnou kráľovskou polevou s dokonalým leskom.
Zdroj: https://www.marthastewart.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.