Cake pops

Cake pops

Každé svadobné pečivo je niečím jedinečné ao tomto to platí dvojnásobne. Je jednoduché, chutné a veľmi populárne. Okrem svadieb, sa hodí aj na narodeninové oslavy či akúkoľvek party.

Ingrediencie:

Na cesto:

  • 1 krabica zmesi na prípravu bielej torty
  • 1 hrnček hladkej múky
  • 1 hrnček práškového cukru
  • 3/4 lyžičky soli
  • 1 a 1/3 hrnčeka vody
  • 1 hrnček kyslej smotany
  • 2 polievkové lyžice rastlinného oleja
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1 lyžička mandľového extraktu
  • 4 bielky

Poleva:

  • 1/2 hrnčeka nesoleného čerstvého masla
  • 2 a 1/2 hrnčeka práškového cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 2 lyžice plnotučného mlieka

Na zdobenie:

  • 1 balenie rozpustnej bielej čokolády
  • 1 lyžica rastlinného oleja
  • Jedlé trblietky v striebornej farbe

Postup:

Príprava cesta:

  • Predhrejeme si rúru na 170 stupňov a vymažeme si maslom formu o veľkosti 11×13 cm.
  • Do jednej misy dáme suché ingrediencie a premiešame. V druhej mise zmiešame všetky mokré suroviny a pridáme k suchej zmesi.
  • Pomocou ručného mixéra šľaháme na nízke obrátky, aby sa suroviny premiešali a navlhčili. Utvoria sa miestami malé hrudky, ale to nie je na škodu.
  • Hotové cesto nalejeme do pripravenej formy a vložíme do predhriatej rúry. Pečieme cca 25 minút, kým nie je povrch so zlatistým nádychom.
  • Necháme úplne vychladnúť a medzitým sa pustíme do prípravy polevy.

Príprava polevy:

  • Maslo, práškový cukor aj vanilkový extrakt dáme do misky a ručným mixérom šľaháme, kým nie je zmes svetlá a nadýchaná.
  • Pomaly začneme za stáleho miešania prilievať mlieko, až získame tú správnu konzistenciu. Poleva by mala byť tak akurát hustá, aby nestekala.

Výroba cake pops:

  • V kuchynskom robote rozmixujeme upečený korpus, až sa z neho utvoria drobčeky.
  • Vmiešame polovicu polevy a začneme postupne spracovávať. Podľa potreby pridávame aj zostávajúcu polevu. Dôkladne miešame, aby vznikla z cesta guľa.
  • Pomocou lyžice odoberáme rovnako veľké kúsky cesta a tvarujeme z nich gule. Akonáhle spracujeme všetko cesto/hmotu a dáme na 30 minút do chladničky, aby gule stuhli.
  • Nakoniec rozpustite čokoládu v mikrovlnnej rúre. Na jeden hrnček čokolády je potrebné pridať cca 1 polievkovú lyžicu rastlinného oleja, vďaka čomu bude čokoláda krásne hladká.
  • Každú guľu napichneme na špajli, ponoríme do rozpustenej bielej čokolády a zapichneme do podstavca alebo len postavíme do väčšieho pohára, aby poleva trochu uschla.
  • Potom poprášime strieborným jedlým práškom a necháme úplne zatuhnúť.
Dezertné guličky s maslovou polevou a čokoládovým zdobením.
Zdroj: https://www.priyacreates.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.