Najlepšia domáca zmrzlina

Najlepšia domáca zmrzlina

Tento recept si zamilujete pre jeho jednoduchosť a vynikajúcu chuť. Sami spoznáme, že je to priam návyková pochúťka. A keď si ešte omrknete recepty na vafle , na ktoré potom dáte pokojne aj len jeden kopček tejto zmrzky, olíznete všetkých desať.

Ingrediencie:

  • 1 a ¾ hrnčeka hustej smotany
  • 1 a ¼ hrnčeka plnotučného mlieka
  • ¾ hrnčeka cukru
  • ⅛ lyžičky jemnej morskej soli
  • 1 vanilkový struk pozdĺžne rozpolený (alebo 1 polievková lyžica vanilkového extraktu)

Na ozdobu:

  • 2 hrnčeky jemných vanilkových sušienok

Postup:

  • Do hrnca nalejeme 1 hrnček smotany, pridáme cukor a soľ.
  • Vyškriabeme semienka z vanilkového lusku, dáme do hrnca a vhodíme aj samotný lusk, z ktorého sme získali semienka.
  • Túto zmes zahrejeme na stredne vysokom stupni, aby sa rozpustil cukor.
  • Po celý dom miešame, aby sa nám to neprichytilo.
  • Odstavíme z platne, pridáme zvyšnú smotanu a mlieko.
  • Premiešame, aby sa všetko pekne prepojilo a dáme vychladiť do chladničky.
  • Akonáhle je zmes vychladená, vyberieme ju z chladničky, vyberieme vanilkový struk a ľahko prešľaháme.
  • Preložíme do zmrzlinovača, pričom sa držíme pokynov od daného výrobcu tej značky, ktorú vlastníme.
  • Hotovú zmrzlinu preložíme do vzduchotesnej nádoby a uložíme do mrazničky najlepšie do druhého dňa. No a je hotovo.
  • Kto chce, môže pri servírovaní posypať drvenými vanilkovými sušienkami, ale nie je to nutné.
Najchutnejšia a najjednoduchšia zmrzlina, akú kedy budete pripravovať.
Zdroj: https://barefeetinthekitchen.com

Tip: Pokiaľ používame namiesto vanilkového struku vanilkový extrakt, potom je postup rovnaký, len ten extrakt pridáme až po odstavení hrnca z platne.

Kto nemá zmrzlinovač, dá zmes po vychladení do nádoby mixéra alebo kuchynského robota a šľahá na najvyššie otáčky cca 2–3 minúty, až potom uloží do vzduchotesnej nádoby a do mrazničky.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.