Každá zmrzlina má niečo do seba a tá vanilková je ich kráľovnou. Príprava nie je ťažká a výsledok poteší všetkých milovníkov tohto sladkého maškrtenia.
Ingrediencie:
- 2 hrnčeky smotany na šľahanie (35 %)
- 1 hrnček plnotučného mlieka
- 3/4 hrnčeka krupicového cukru
- 2 lyžice kvalitného vanilkového extraktu
- Čokoládový toping na ozdobu (môže byť aj karamelový alebo jahodový)
Postup:
- Suroviny dáme postupne do misy (bez topingu) a dôkladne premiešame, aby sa všetko spojilo.
- Potom preložíme do zmrzlinovača a podľa návodu od výrobcu spracujeme po určenú dobu.
- Hotovú zmrzlinu je možné ihneď servírovať, len ozdobíme čokoládovým topingom (alebo iným).
- Ak chceme ešte uložiť do mrazničky, dáme do vzduchotesnej mrazuvzdornej nádoby, pokvapkáme topingom a dáme do mrazničky.
- Potom už len stačí zmrzlinu vybrať, nechať chvíľku povoliť a hneď môžeme podávať.