Vianočné čokoládové sušienky s karamelovou náplňou

Vianočné čokoládové sušienky s karamelovou náplňou

Veselí soby sú obľúbenými sušienkami, ktoré sa priamo rozplynú na jazyku, pričom vaše chuťové poháriky pohladia jemná karamelová náplň a vynikajúca čokoláda.

Ingrediencie:

  • 20 maslových sušienok
  • 20 bielych mini marshmallows
  • 10 bielych marshmallow bežnej veľkosti
  • 40 kúskov mliečnej čokolády
  • 20 lentiliek alebo tomu podobných cukríkov
  • 1 plechovka sladeného kondenzovaného mlieka
  • 1/3 hrnčeka hnedého cukru
  • 50 g masla
  • 1 hrnček rozpustenej mliečnej čokolády
  • 20 mini okrúhlych praclíkov (nakrájaných na 1/2, aby vznikli parohy)

Postup:

  • Predhrejeme si rúru na 180 stupňov a pripravíme si dve nízke formy s 12 otvormi. Otočíme ich dnom hore a všetkých dvadsať sušienok na ne rozprestrieme.
  • Vložíme do predhriatej rúry a pečieme 3 až 4 minúty, aby sušienky zmäkli. Potom vyberieme z rúry a rýchlo zatlačíme zmäknuté sušienky pomocou lyžice do jednotlivých otvorov, aby sa vytvarovali do tvaru pohára.
  • Odložíme nabok a necháme úplne vychladnúť.
  • Kuchynskými nožnicami rozstrihneme mini marshmallow na polovicu, aby vznikli dve kolieska. Na každú lepkavú polovicu dáme kúsok mliečnej čokolády, aby vznikli očká.
  • Bežne veľké marshmallow tiež rozdelíme na polovice a na každú polovicu prilepíme lentilku alebo iný podobný cukrík, tým nám vznikne sobí nos. Oboje zatiaľ odložíme bokom.
  • Do malého hrnca nalejeme sladené kondenzované mlieko, pridáme cukor, maslo a na strednú teplotu varíme za stáleho miešania do zhustnutia, cca 10 minút.
  • Ešte teplú karamelovú zmes rovnomerne rozdelíme do pohárikov zo sušienok.
  • Necháme chvíľku ochladiť a potom do všetkých otvorov rozdelíme rozpustenú mliečnu čokoládu.
  • Ozdobíme sobím nosom, pridáme očká, a nakoniec naaranžujeme polovice praclíkov ako parohy soba Rudolfa.
  • Počkáme až všetko vychladne a zatuhne. Môžeme rovno servírovať alebo dať ešte vychladiť do chladničky.
Luxusné sušienkové tartaletky s karamelovou náplňou a čokoládovou polevou.
Zdroj: https://www.taste.com.au

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.