Úžasný pikantný pokrm z jemných kúskov kurčaťa a farebnej zeleniny so sladko-slanou omáčkou! Sečuánske kura asi všetci poznáme z čínskych bistier, vy si ho teraz môžete jednoducho pripraviť u vás doma.
INGREDIENCIA
- 1/4 šálky rastlinného oleja
- 500 g vykostených kuracích pŕs bez kože, nakrájaných na 2,5 cm kúsky
- 1/4 šálky kukuričného škrobu
- 1/2 šálky cibule, nakrájané na centimetrové kúsky
- 1 červená paprika, nakrájaná na 2,5 cm kúsky
- 1 zelená paprika, nakrájaná na 2,5 cm kúsky
- 25 malých sušených červených čili papričiek
- 1 lyžica sečuánskeho korenia (voliteľne)
- 1 a 1/2 lyžičky lisovaného cesnaku
- 1 lyžička nastrúhaného zázvoru
- soľ a korenie na dochutenie
Na omáčku:
- 3 lyžice sójovej omáčky
- 1 a 1/2 lyžice hoisin omáčky
- 1 lyžica sezamového oleja
- 1 a 1/2 lyžice trstinového cukru
- 1 lyžica kukuričného škrobu
- 1/4 šálky kuracieho vývaru
POSTUP
- Vložte mäso do misky s kukuričným škrobom a soľou a korením podľa chuti.
- Premiešajte.
- Zahrejte rastlinný olej vo veľkej panvici na vysokom plameni.
- Dajte kura v jednej vrstve do panvice.
- Vymažte 3–4 minúty z každej strany do zlatohneda.
- Možno budete musieť tento krok vykonať v dávkach.
- Vyberte kura z panvice.
- Prikryte, aby zostalo teplé.
- Do panvice pridajte cibuľu a červenú a zelenú papriku.
- Vmiešajte chilli papričky a sečuánske korenie.
- Restujte 3-4 minúty alebo kým zelenina nezmäkne.
- Pridajte cesnak a zázvor do panvice; restujte ďalších 30 sekúnd.
- Vráťte do panvice kura.
- Zatiaľ čo sa kura a zelenina varí, pripravte si omáčku.
- V malej miske zmiešajte všetky ingrediencie na omáčku.
- Pridajte omáčku do kuracej zmesi a priveďte do varu; varte 30 sekúnd až 1 minútu, alebo kým omáčka nezhustne.
- Ihneď podávajte.
Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie panvíc wok . Kto vyhral v našom porovnaní?