Pikantné kura na pive a mede

Pikantné kura na pive a mede

Rýchly a skvelý recept na pikantné kura, ktoré je možné pripraviť v jednom hrnci. Recept spája vynikajúcu chuť piva, medu a čili omáčky.

INGREDIENCIA

  • 6 kuracích stehien, krájaných na hornej a dolnej časti
  • 5 lyžíc olivového oleja
  • 1 veľká cibuľa, nakrájaná na kolieska
  • 2 strúčiky cesnaku, rozotrené
  • 250 ml piva
  • 1 lyžica balzamikového octu
  • 2 lyžice medu
  • 1 lyžička chilli omáčky
  • soľ a čerstvo mleté korenie
  • 2 lyžičky hladkej múky

POSTUP

  1. V kastróliku rozohrejte olej, pridajte cibuľu a na miernom plameni ju nechajte opražiť do zlatej farby.
  2. Primiešajte cesnak, krátko orestujte.
  3. Prilejte polovicu piva, balzamikový ocot, med a chilli omáčku.
  4. Miešajte, aby zmes zhustla a trochu sa zredukovala.
  5. Potom odstavte.
  6. Kuracie mäso zo všetkých strán osoľte, okoreňte a poprášte múkou.
  7. Zvýšte plameň a do panvice vlejte zvyšný olej a mäso.
  8. Opečte zo všetkých strán.
  9. Prilejte pripravenú omáčku a pridajte zvyšné pivo.
  10. Duste kura do mäkka.
  11. Užite si to!
Pálivé kúsky kurčaťa na tanieri.
www.tablefortwoblog.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.