Na kurací guláš sa dajú použiť prsné aj stehenné rezne v plátkoch alebo krájané na kocky. Komu nevadí oberanie kostí v omáčke, tak sa hodí aj kura porciované na kúsky alebo kuracie štvrťky. Kožu však vopred stiahneme.
INGREDIENCIA
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 stredné cibule nakrájané na plátky
- 1 zelená paprika, nakrájaná
- 1 červená paprika, nakrájaná
- 90 g nakrájanej slaniny
- 4 lyžičky údené papriky
- 1 lyžička rasce
- 3 strúčiky cesnaku, lisované
- 800 g kuracích stehien, nakrájaných na kúsky veľkosti sústa
- 400 g nakrájaných paradajok v konzerve
- soľ a korenie na dochutenie
Na podávanie:
- ryža alebo cestoviny / kaša / pečené zemiaky / chlieb
- kyslá smotana (voliteľne)
- 2 lyžice petržlenovej vňate (voliteľne)
POSTUP
- Cibuľu, papriku a olivový olej dáme do veľkého hrnca a 5 minút s pokrievkou restujeme, kým cibuľa a paprika nezmäkne.
- Pridáme nakrájanú prerastenú slaninu a zvýšime plameň.
- Smažíme 3 minúty, kým sa slaninka, paprika a cibuľa trochu nesfarbí.
- Stlmíme plameň a pridáme papriku, rascu a cesnak.
- Restujeme 1 minútu.
- Pridáme kura, paradajky v konzerve, soľ a korenie a privedieme do varu.
- Stlmíme plameň, prikryjeme pokrievkou a varíme 45 minút.
- V prípade potreby môžeme pridať trochu vody.
- Prípadne môžeme tento guláš variť aj v rúre pri 180 stupňoch Celzia po rovnakú dobu alebo trochu dlhšie.
- Podávame s ryžou, kyslou smotanou a posypané petržlenovou vňaťou.
Máme pre vás aj 5 úžasných receptov na guláš z diviaka , ktorý sa vám bude v ústach len rozplývať!