Slepačí guláš robíme z vopred uvarenej sliepky, ktorá predsa len potrebuje dlhší čas na zmäknutie mäsa. Preto najlepšie využijeme tlakový hrniec. Očistenú sliepku uvaríme v osolenej vode domäkka, potom mäso oberieme, nakrájame na kúsky a pripravíme obvyklým spôsobom guláš. Vopred uvarené mäso už nepotrebuje dlhšiu tepelnú úpravu, preto môžeme aj ostatné suroviny tepelne upraviť skôr ako do panvice vložíme mäso.
INGREDIENCIA
- mäso z 1 sliepky
- 3 cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- 3 papriky
- 3 paradajky
- petržlenová vňať
- 3 lyžice masla
- soľ, korenie
- mletá paprika
- gulášové korenie
POSTUP
- Sliepku vložíme do hrnca s vriacou osolenou vodou a varíme do zmäknutia.
- Na panvici rozohrejeme maslo, potom sprudka orestujeme cibuľu cesnak a papriku.
- Stiahneme teplotu a vložíme paradajky, osolíme, okoreníme, zalejeme ľahko vývarom a prikryjeme pokrievkou.
- Necháme podusiť 5 minút a pridáme mäso zo sliepky.
- Spoločne podusíme ešte 5 minút.
- Podávame posypané čerstvou petržlenovou vňaťou, ako príloha sa hodí zemiakov alebo ryže.
Ak ešte tlakový hrniec doma nemáte a ocenili by ste rady pri jeho výbere, inšpirujte sa našimi tipmi na výber tlakových hrncov v našej recenzii .