Guláš z husacieho mäsa s vyprážanými knedličkami

Guláš z husacieho mäsa s vyprážanými knedličkami

Guláš si môžete pripraviť aj z husi. Nie je to síce úplne tradičné, ale o to je výsledok chutnejší. Tento pokrm je skvelý ako slávnostný či nedeľný obed a určite uspokojí aj tých najnáročnejších stravníkov.

INGREDIENCIA

  • 3 malé husie prsia (každé asi 500 g)
  • 2 lyžice husieho tuku
  • 2 veľké cibule
  • 2 veľké strúčiky cesnaku
  • 0,5 zväzku majoránky, čerstvé
  • 1 bio citrón
  • 5 vetvičiek paliny
  • soľ a korenie
  • 0,5 lyžičky mletej sladkej papriky
  • 1 lyžička rasce
  • 300 ml červeného suchého vína
  • 400 ml zeleninového vývaru
  • 250 g hladkej múky
  • 2 vajcia
  • 150 ml vody
  • 2 plátky slaniny
  • 4 stonky pažítky
  • 1 lyžička kukuričného škrobu
  • 1 lyžica studenej vody

POSTUP

  • Z husích pŕs stiahneme kožu (necháme si ju, môžeme ju ešte použiť) a nakrájame ich na 3 cm kocky.
  • Dochutíme soľou a korením a dáme bokom.
  • Citrón umyjeme horúcou vodou a olúpeme ho škrabkou.
  • Otrháme lístky majoránu, cibuľu a cesnak nakrájame na jemné plátky, dáme bokom do misy s palinou, rascou a citrónovou kôrou.
  • V pekáči rozohrejeme husaciu masť.
  • Mäso opečieme, posypeme paprikou a krátko orestujeme.
  • Teraz pridáme zvyšné ingrediencie z misy a opekáme asi 3 minúty.
  • Zalejeme vínom a vývarom, krátko povaríme a prikryté dusíme 1,5 hodiny na strednom plameni.
  • Na knedle zmiešame múku, vajcia, štipku soli a 150 ml vody.
  • Necháme asi 10 minút odstáť.
  • Knedle tvoríme 2 navlhčenými lyžičkami a necháme ich variť vo vriacej osolenej vode cca 5 minút.
  • Slaninu opečieme do chrumkava a vyberieme z panvice.
  • Na rovnakom tuku vyprážame knedle asi 5 minút a vmiešame nasekanú pažítku.
  • Teraz zmiešajte 1 lyžicu vody s kukuričným škrobom, zmesou zahustíme guláš a privedieme do varu cca na minútu.
  • Guláš servírujeme spolu s knedľami a rozdrobenou slaninkou.
Husí guláš na tanieri.
www.independent.co.uk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.