Tieto grilované BBQ kuracie paličky sú ako z iného sveta! Sú jednoduché na prípravu, plné chuti a navyše dokonale šťavnaté!
INGREDIENCIA
- 1 kg kuracích paličiek
- 1/2 šálky barbecue omáčky
- 2 lyžice olivového oleja
- 3/4 lyžičky chilli prášku
- 1/2 lyžičky soli
- 1/2 lyžičky korenia
- 1/2 lyžičky sušeného cesnaku
- 1/2 lyžičky údené papriky
- 1/4 lyžičky sušenej cibule
- 1/4 lyžičky kajenského korenia (voliteľné)
POSTUP
- Odmerajte si soľ, korenie, údenú papriku, sušený cesnak, sušenú cibuľu, chilli prášok a kajenské korenie (ak používate) a pridajte všetko do malej misky.
- Premiešajte.
- Kuracie paličky osušte papierovými utierkami.
- Paličky pokvapkajte olejom a okoreňte zmesou korenia.
- Dobre premiešajte, aby sa každý kus kurčaťa dôkladne obalil.
- Predhrejte si plynový gril na stredne vysokú teplotu (asi 200 °C).
- Pridajte kuracie paličky na čisté, dobre naolejované rošty a grilujte.
- Každý kúsok po niekoľkých minútach otočte, kým koža nezhnedne a zo všetkých strán nebude krásne chrumkavá.
- Znížte teplotu na stredne nízku (asi 150 °C) a zatvorte gril.
- Grilujte asi 25 minút, v polovici paličky otočte.
- Pokiaľ budete používať gril na drevené uhlie, vytvorte si dve tepelné zóny (jedna so stredne vysokou teplotou a jedna so stredne nízkou teplotou) premiestnením väčšiny uhlia na jednu stranu grilu.
- Kúsky kurčaťa položte priamo nad zdroj tepla a každých pár minút ich otočte.
- Akonáhle je koža zhnedlá a chrumkavá, presuňte kura od zdroja tepla do nepriamej (stredne nízkej) zóny ohrevu.
- Prikryte a grilujte ďalších asi 25 minút, v polovici paličky otočte.
- Nakoniec každú paličku potrite bbq omáčkou.
- Skontrolujte vnútornú teplotu, aby ste sa uistili, že sú paličky ugrilované na 74 °C.
- Ihneď podávajte!