V jednoduchosti je krása, čo presne platí pre nasledujúci recept. Na toto úžasné pečené kurča potrebujete len pár ingrediencií a výsledkom je skvelá pochúťka, ktorej nikto neodolá!
INGREDIENCIA
- 1 kura s hmotnosťou 1 – 1,5 kg
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie
- 2 lyžičky mletého tymiánu (voliteľne)
- maslo
- dijonská horčica
POSTUP
- Predhrejeme si rúru na 230 °C.
- Opláchneme kura a potom ho zvnútra aj zvonku dobre osušíme papierovými utierkami.
- Dutinu osolíme a okoreňte.
- Nohy zviažeme povrázkom tak, aby konce paličiek zakrývali hornú časť pŕs a chránili tak pred vysychaním.
- Kurča poriadne posolíme.
- Dochutíme čiernym korením.
- Kurča vložíme do pekáča prsiami nahor, a keď je rúra vyhriata, vložíme ho do rúry.
- Pečieme, kým nebude hotové, 50 až 60 minút.
- Vyberieme z rúry a do pekáča pridáme tymián.
- Kurča pokvapkáme šťavou z panvice s tymiánom a necháme 15 minút odpočinúť na doske.
- Odstránime povrázok.
- Môžeme servírovať.
- Každú porciu mäsa potrieme čerstvým maslom a podávame s horčicou a jednoduchý čerstvým šalátom.