Ste milovníci syra? Skúste si z neho pripraviť chutný nákyp, ktorého príprava nie je vôbec náročná. Navyše naň potrebujete len pár jednoduchých surovín.
INGREDIENCIA
- 1 cibuľa
- 80 g masla
- 80 g hladkej múky
- 300 ml mlieka
- 4 vajcia
- 50 g šunky na kocky
- 100 g čedaru
- mleté čierne korenie
- soľ
- 1 lyžica oleja
- 50 g parmezánu
POSTUP
- Cibuľu nasekáme na jemno a necháme zosklovatieť na rozohriatom masle.
- Zaprášime ju hladkou múkou a orestujeme.
- Za stáleho miešania postupne prilejeme mlieko a privedieme do varu.
- Varíme, kým zmes nezhustne.
- Potom odstavíme a necháme čiastočne vychladnúť.
- Do omáčky postupne vmiešame žĺtky, šunku, čedar, korenie a soľ.
- Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a zľahka ho vmiešame do syrovej omáčky.
- Zapekaciu formu vymažeme olejom a vysypeme nastrúhaným parmezánom.
- Nalejeme syrovú zmes a posypeme zvyšným nastrúhaným čedarom.
- Vložíme do vyhriatej rúry a zapekáme pri 180 ° C asi 30 minút.
Máme pre vás aj ďalšie najlepšie recepty z bešamelu , na ktorých si pochutná celá rodina. Inšpirujte sa!