Prevoňte kuchyňu hrnčekovými škoricovými cukrovinkami. Upečte si jednoduché vianočné tyčinky, ktoré sú iba z 8 ingrediencií. Používajte nesolený smotanový syr, prípadne si prvý urobte domáci smotanový syr. Ak patríte medzi vegánov, použite vegánsky smotanový syr a vegánske maslo.
INGREDIENCIA
- 1 hrnček celých vlašských orechov
- 3/4 hrnčeka trstinového cukru
- 3/4 hrnčeka hnedého cukru
- 1/2 lyžice mletej škorice
- 120 g smotanového syra
- 120 g masla
- 1 a 1/4 hrnčeka hladkej múky
- 2 lyžice nesladeného mandľového mlieka
POSTUP
- Predhrejte si rúru na 160 °C.
- Plech vyložte papierom na pečenie.
- Za pomoci kuchynského robota rozomeľte na čo najjemnejšie vlašské orechy.
- Pridajte k vlašským orechom trstinový cukor a škoricu.
- Misku s touto zmesou si odložte bokom.
- V ďalšej miske vyšľahajte smotanový syr s maslom, kým nevznikne krém.
- Postupne pridávajte hladkú múku a šľahajte dovtedy, kým sa nevytvorí hladké cesto.
- Ak je príliš riedke, pridajte viac múky.
- Misku potom dajte na 15 minút do chladničky.
- Akonáhle cesto vychladne, rozvaľkajte ho na plát hrubý asi 12 milimetrov.
- Potrite vrchnú časť cesta mandľovým mliekom, a potom ju posypte zmesou orechov, škorice a cukru, ktorú ste si urobili na začiatku.
- Pomocou krájacieho kolieska na pizzu (dá sa použiť aj ostrý nôž) nakrájajte cesto na pásy široké asi 2,5 cm a dlhé asi 5 cm.
- Vždy vezmite jeden ten pás a jemne ho otočte do tvaru špirály (ako môžete vidieť nižšie na fotke).
- Cukrovie potom dajte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte v rúre zhruba 18 až 20 minút dozlatista.