Vyskúšajte tento guláš z 3 druhov fazule, ktorý je chutný a výdatný, pripravený vegánsky a bezlepkovo. Skvele chutí napríklad s ryžou, ktorá nasiakne úžasnú chuť omáčky a skvele ožije.
INGREDIENCIA
- 2 stredné cibule, nakrájané
- 1 lyžička pálivej údenej papriky
- 2 400 g konzervovaných nakrájaných paradajok
- 400 g konzervovaných fazule cannellini
- 400 g konzervovaných fazule red kidney
- 400 g konzervovaných maslových fazule
- 100 ml vegánskej smotany
- 1 lyžica slnečnicového oleja
- mletá soľ a korenie podľa chuti
POSTUP
- V hrnci rozohrejte olej a pridajte cibuľu.
- Restujte na miernom ohni 10–15 minút, kým cibuľa nezmäkne a nezačne hnednúť a karamelizovať.
- Vmiešajte pikantnú údenú papriku a restujte ďalšiu minútu.
- Pridajte paradajky a priveďte do varu.
- Znížte teplotu a varte 5 minút.
- Jemne vmiešajte všetky fazule.
- Priveďte späť do varu, znížte teplotu, prikryte a varte 5 minút, aby sa fazuľa dôkladne prehriala.
- Odoberte z platne a nechajte 5 minút odstáť pod pokrievkou.
- Jemne vmiešajte smotanu a dochuťte čerstvo mletou soľou a korením podľa chuti.
- Podávajte s ryžou alebo kúskami chrumkavého chleba.
Vyskúšajte aj naše ďalšie recepty so šošovkou 6x inak ! Máme pre vás varianty so zelenou, červenou aj čiernou šošovkou.