Bábovka zo zemiakov

Bábovka zo zemiakov

Prečo si zo zemiakov nepripraviť aj bábovku? Je to delikatesa a navyše na ňu potrebujete iba pár surovín!

INGREDIENCIA

  • 200 g práškového cukru
  • 250 g zemiakov
  • 80 g mletých vlašských orechov
  • 80 g detskej krupice
  • 1/2 balíčka prášku do pečiva
  • 3 vajcia
  • 1 lyžička citrónovej šťavy

POSTUP

  • Zemiaky aj so šupkou uvarte do mäkka a ešte teplé premačkajte cez sitko.
  • Tri žĺtky utrite s cukrom, pridajte prelisované zemiaky, krupicu a citrónovú šťavu.
  • Premiešajte a nechajte odstáť, asi 10 min., aby krupica napučala.
  • Potom primiešajte orechy a prášok do pečiva.
  • Vymiešajte z troch bielkov sneh a opatrne vmiešajte do cesta.
  • Cesto dajte do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy av predhriatej rúre pečte pri 180 stupňoch 60 minút.
  • Bábovku po dopečení nechajte vychladnúť vo forme a až potom vyklopte.
Zemiaková bábovka.
www.dobruchut.aktuality.sk

Možno oceníte aj našich 6 najlepších receptov na pokrmy z Grécka ! Pripravte si ich jednoducho aj u vás doma.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.