Luxusne pripravené zemiaky nabité čerstvou stredomorskou chuťou! Sú perfektnou prílohou k rodinnej večeri. Feta, cesnak, citrón a čerstvé bylinky posúvajú nové zemiaky na úplne novú úroveň!
INGREDIENCIA
- 1 kg raných zemiakov, rozpolených
- 2 lyžičky soli
- 1/2 šálky rozdrobeného syra feta
- 1-2 strúčiky cesnaku, lisované
- 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate
- kôra a šťava z 1 citróna
- 2 lyžice olivového oleja
POSTUP
- Zemiaky dajte do veľkého hrnca a zalejte studenú vodu, aby boli zakryté cca o centimeter.
- Priveďte do varu na stredne vysokom plameni, pridajte 2 lyžičky soli, znížte teplotu a nechajte variť, kým zemiaky nezmäknú, asi 5 až 8 minút v závislosti od ich veľkosti.
- Medzitým zmiešajte fetu, cesnak, petržlenovú vňať, citrónovú kôru, 2 lyžice citrónovej šťavy a olivový olej vo veľkej miske.
- Zemiaky sceďte a pridajte do misy s fetou.
- Premiešajte, dochuťte a podávajte.