Klasické šišky sú pomerne pracné na výrobu a časovo náročné, avšak ich tekvicový variant vás v tomto ohľade rozhodne poteší. Krehké tekvicové šišky sa totiž pečú v rúre a obalené v škoricovom cukre chutia jednoducho skvele!
Čo budeme potrebovať
- 180 g polohrubej múky
- 50 g cukru
- 1 prášok do pečiva
- štipka soli
- 1 lyžička perníkového korenia
- 1 veľké vajcia
- 60 g nastrúhanej tekvice
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 60 g plnotučného mlieka
- 2 lyžice rozpusteného masla
Na obalenie
- 30 g masla
- 1½ lyžičky mletej škorice
- 180 g krupicového cukru
Postup
- Predhrejte rúru na 180 °C.
- Zmiešajte múku, cukor, prášok do pečiva, soľ a perníkové korenie.
- V inej nádobe vyšľahajte vajcia s mliekom, nastrúhanou tekvicou a vanilkovým extraktom.
- Zmiešajte obe zmesi a vytvorte hladké cesto.
- Pomocou lyžičky dávajte cesto do formy s jamkami, napr. na muffiny alebo formičiek na vianočné orechy.
- Pečte cca 10 minút, potom vyberte z rúry a nechajte úplne vychladnúť.
- Zmiešajte cukor so škoricou a rozpustite maslo.
- Vychladnuté šišky namáčajte v rozpustenom masle a obaľujte v škoricovom cukre.
Milujete šišky na všetky spôsoby? Pripravte si vynikajúce domáce fašiangové šišky alebo lahodné vdolečky , ktoré sa rozplývajú na jazyku!