Nadýchané tekvicové šišky

Nadýchané tekvicové šišky

Klasické šišky sú pomerne pracné na výrobu a časovo náročné, avšak ich tekvicový variant vás v tomto ohľade rozhodne poteší. Krehké tekvicové šišky sa totiž pečú v rúre a obalené v škoricovom cukre chutia jednoducho skvele!

Čo budeme potrebovať

  • 180 g polohrubej múky
  • 50 g cukru
  • 1 prášok do pečiva
  • štipka soli
  • 1 lyžička perníkového korenia
  • 1 veľké vajcia
  • 60 g nastrúhanej tekvice
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 60 g plnotučného mlieka
  • 2 lyžice rozpusteného masla

Na obalenie

  • 30 g masla
  • 1½ lyžičky mletej škorice
  • 180 g krupicového cukru

Postup

  1. Predhrejte rúru na 180 °C.
  2. Zmiešajte múku, cukor, prášok do pečiva, soľ a perníkové korenie.
  3. V inej nádobe vyšľahajte vajcia s mliekom, nastrúhanou tekvicou a vanilkovým extraktom.
  4. Zmiešajte obe zmesi a vytvorte hladké cesto.
  5. Pomocou lyžičky dávajte cesto do formy s jamkami, napr. na muffiny alebo formičiek na vianočné orechy.
  6. Pečte cca 10 minút, potom vyberte z rúry a nechajte úplne vychladnúť.
  7. Zmiešajte cukor so škoricou a rozpustite maslo.
  8. Vychladnuté šišky namáčajte v rozpustenom masle a obaľujte v škoricovom cukre.

Milujete šišky na všetky spôsoby? Pripravte si vynikajúce domáce fašiangové šišky alebo lahodné vdolečky , ktoré sa rozplývajú na jazyku!

Hora nadýchaných šišiek obalených v cukre.
Zdroj: adashofmegnut.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.