Údená sekaná je jedna z vecí, ktorá na ľudí pôsobí vo veľkom. Takmer bezpochyby zakaždým, keď to niekto skúsi, vyhlási, že už nikdy nebude jesť „pečenou sekanou“. Milujem sekanú všetkého druhu, ale súhlasím s tým, že na údené sekane je niečo naozaj zvláštne a zaskočí vás hneď prvýkrát a zakaždým, keď ju ochutnáte.
Čo budeme potrebovať
- 1 kg mletého mäsa
- 50 g údeného mäsa (na
- 110 g strúhanky
- 2 lyžice kožené na mleté mäso
- 160 gramov nasekanej cibule
- 150 g syra Gruyere (strúhaný)
- 2 vajcia
- 240 ml cmar
- Barbecue omáčka
Postup
- Mäso položte na plech a vytlačte ho do placky.
- Na mäso rovnomerne navrstvite všetky ingrediencie okrem barbecue omáčky.
- Mäso a ingrediencie zrolujte a vytvarujte akoby bochník.
- Vložte sekanú do formy v tvare bochníka a vložte do chladničky aspoň na hodinu alebo dlhšie.
- Predhrejte rúru na 200 °C a dajte, seknú piecť na približne 45 minút.
- Asi 10 minút pred dokončením sekanou potrite barbecue omáčkou.
- Nechajte sekanú 7-10 minút odpočinúť a potom nakrájajte.
Na prípravu náramnej sekanej sa iste osvedčí aj domáce mleté mäso. Ingrediencie si volíte podľa vašich predstáv. Ak vás zaujíma, ako si vybrať kvalitný elektrický mlynček na mletie mäsa , mrknite na naše testovanie.
Vyskúšajte aj vy niektorý z receptov na veľkonočnú plnku , ktorá sa skvele hodí napríklad práve k mäsovej sekanej.