Voňavá a výživná polievka s kaprom je ako stvorená na rodinnú večeru. Polievka má bohatú chuť. Ak máte radi hustejšie polievky, pridajte trochu pšeno alebo ryže.
Čo budeme potrebovať
- 1 kg kapra
- 250 g filetu z kapra
- 2 l vody
- 1 ks cibuľa
- 1 ks mrkva
- 5-6 ks zemiakov
- Kôpor – podľa chuti
- Petržlen – podľa chuti
- 2-3 ks bobkového listu
- 5 ks nového korenia
- Soľ – podľa chuti
- štipka papriky
Postup
- Starostlivo umyte ryby, odstráňte šupiny. Odstráňte žiabre.
- Rybiu hlavu a filet vložte do hlbokého hrnca a naplňte ich dvoma litrami studenej vody.
- Hrniec dajte na platňu, vývar priveďte do varu.
- Rybí vývar varte 30 minút na miernu teplotu.
- Potom hotovú rybu a filet vyberieme z vývaru.
- Zemiaky umyte a olúpte, nakrájajte na kocky.
- Do vriaceho rybieho vývaru pridajte nakrájané zemiaky.
- Zeleninu varte 5-7 minút.
- Cibuľu očistíme a nakrájame na kocky. Mrkvu umyjeme, olúpeme a nakrájame na rezančeky.
- Do polievky s kaprom pridajte nakrájanú cibuľu a mrkvu a pokračujte vo varení, kým zelenina nezmäkne.
- Ku koncu varenia pridajte do rybej polievky bobkové listy, nové korenie a nadrobno nasekaný kôpor a petržlen.
- Polievku osolíme a dochutíme korením.
- Polievku varte ďalšie 1-2 minúty, vypnite oheň.
- Uvarené rybie filé oddeľte od kostí. Nalejte polievku na taniere alebo vývar.
- Na každý tanier pridajte porciu filetu z kapra.
Ako vieme z kapra nemusí byť len polievka. Pripravte si aj tieto lahodné kaprie pochúťky !