Zemiakové rezne z varených zemiakov

Zemiakové rezne z varených zemiakov

Čo so zemiakmi, ktoré nám ostali od obeda? Predsa ich nevyhodíme! Pripravte z nich chutné jedlo, ktoré môžete podávať ako hlavný chod so skvelým dipom alebo zeleninovým šalátom.

INGREDIENCIA

  • 500 g varených zemiakov
  • 1 lyžička sekanej petržlenovej vňate
  • 3 žĺtky
  • štipka soli a korenia
  • 2 vajcia
  • strúhanka
  • hladká múka
  • olej na vyprážanie

POSTUP

  1. Olúpané studené zemiaky prepasírujte, spojte so žĺtkami, osoľte, okoreňte a dochuťte petržlenovou vňaťou.
  2. Vypracujte cesto.
  3. Z cesta vykrájajte 6 rovnakých dielov, z každého potom tvorte mokrou rukou placky s veľkosťou rezňov, asi na prst silné.
  4. Obaľte ich v múke, v osolených, rozšľahaných vajciach av strúhanke.
  5. Vymažte ich v malom množstve tuku, z oboch strán, dozlatista.
Rezeň zo zemiakov na tanieri s kapustovým šalátom, varenými zemiakmi a brusnicovým džemom.
www.foodandwine.com

Ochutnajte tiež naše najzaujímavejšie karfiolové recepty , ktoré sú vhodné ako malý obed, veľká desiata alebo ľahká večera.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.