Pečené morčacie mäso so zeleninou

Pečené morčacie mäso so zeleninou

Chcete sa cez tohtoročné Vianoce zbaviť stresu z varenia? Chcete tráviť viac času tým, že si Štedrý deň skutočne užívate, než aby ste zostali trčať sami v kuchyni a pripravovali zložité pochúťky? Ale zároveň chcete svojej rodine pripraviť niečo lahodné, na čom si pochutí? Potom je tento recept to pravé pre vás! Užite si ho.

INGREDIENCIA

  • 6 lyžíc olivového oleja
  • 1 kg zemiakov, olúpaných a nakrájaných na 50 g kúsky
  • soľ a korenie
  • 500 g pastiera, olúpaného a nakrájaného na tyčinky
  • 500 g mrkvy malých mrkví
  • 8 strúčikov cesnaku, jemne rozdrvených, šupky ponechajte
  • 1 veľká červená cibuľa, olúpaná a nakrájaná na 8 mesiačikov
  • 10 koktailových párkov zabalených v slanine
  • 8 plátkov z morčacích pŕs, každý s hmotnosťou približne 100 g
  • 8 listov šalvie
  • 200 g ružičkového kelu
  • omáčky na podávanie podľa voľby

POSTUP

  • Predhrejte si rúru na 220 stupňov Celzia.
  • Na dno veľkého hlbokého plechu (približne 40 x 33 cm) nakvapkajte 6 lyžíc olivového oleja a vložte plech do rúry, aby sa zahrial.
  • Zemiaky olúpte a nakrájajte na kúsky, ktoré sú veľké zhruba 50 cm.
  • Vložte ich do veľkého hrnca a zalejte vriacou vodou.
  • Pridajte lyžičku soli a varte na stredne vysokom ohni 12 minút.
  • Medzitým olúpte pastier a nakrájajte ho na veľké tyčinky.
  • Jemne rozdrvte 8 strúčikov cesnaku a olúpte a nakrájajte červenú cibuľu na štvrtky.
  • Prekrájajte ružičkový kel na polovice a pripravte si šalviu a mrkvu.
  • Keď sú zemiaky hotové, sceďte ich a pretrepte v hrnci s pokrievkou.
  • Potom zemiaky vyklopte do rozpáleného tuku na plechu.
  • Pridajte pastier a mrkva.
  • Posypte trochou soli a korenia a potom všetko pridajte na rozpálený plech.
  • Plech vložte do rúry a pečte 20 minút.
  • Po 20 minútach plech vyberte a pridajte strúčiky cesnaku a červenú cibuľu.
  • Plech vráťte do rúry a všetko pečte ďalších 15 minút.
  • Po 15 minútach osoľte plátky morčacích pŕs a pridajte ich na plech spolu s rozpoleným ružičkovým kelom, koktailovými párkami v slanine a lístkami šalvie.
  • Plech vložte späť do rúry na ďalších 20 minút.
  • Medzitým si pripravte omáčky na podávanie.
  • Po posledných 20 minútach skontrolujte, či je morka hotová (najväčší plátok rozrežte na polovicu a skontrolujte, či nie je ružový).
  • Podávajte s omáčkami podľa voľby.
Pečené morčacie plátky so zeleninou na plechu.
www.easypeasyfoodie.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.