Sviatočné morčacie roláda

Sviatočné morčacie roláda

Vyskúšajte túto luxusnú roládu z prosciutta, mletého morčacieho mäsa a plnky. Je to perfektný vianočný recept, ktorý vás navyše nezruinuje. Podávajte s pečenou zeleninou, zeleným šalátom a brusnicovou omáčkou.

INGREDIENCIA

  • 500 g morčacieho mletého mäsa
  • 2 plátky bieleho chleba, natrhané na malé kúsky (bez kôrok)
  • ½ šálky kuracieho vývaru
  • 6-8 plátkov prosciutta
  • 1 lyžica olivového oleja
  • ½ lyžice masla
  • 1 malá cibuľa, nakrájaná nadrobno
  • 1 strúčik cesnaku, rozdrvený
  • 1 jablko granny smith, nastrúhané
  • ½ šálky strúhanky
  • 2 lyžice petržlenovej vňate, nasekané nadrobno
  • 2 polievkové šalvie, jemne nasekané
  • ½ šálky sušených brusníc, nasekaných
  • kôra z 1 pomaranča

Na servírovanie:

  • 1 lyžica masla
  • 1 zväzok listov šalvie
  • ¼ šálky pistácií

POSTUP

  • Predhrejte rúru na 180 °C.
  • Do strednej misy dajte chlieb a kuracie vývar.
  • Dobre premiešajte a dajte misku stranou.
  • Nechajte chlieb nasiaknuť vývar, aby zmäkol.
  • Umiestnite stredne veľkú panvicu na sporák na strednú teplotu.
  • Na panvicu dajte olej a maslo a nechajte maslo rozpustiť.
  • Do panvice pridajte cibuľu a restujte, kým nezosklovatí.
  • Potom pridajte cesnak a na miernom ohni restujte jednu minútu.
  • Odstráňte z tepla a vložte do veľkej misy, nechajte vychladnúť, zatiaľ čo budete pripravovať morčaciu zmes.
  • Premiešajte mleté ​​morčacie mäso so strúhankou.
  • Dajte do chladničky.
  • Do veľkej misy s cibuľovou zmesou pridajte jablko, zmäknutý chlieb, petržlenovú vňať, šalviu, brusnice a pomarančovú kôru.
  • Dobre premiešajte.
  • Na kus papiera na pečenie položte plátky prosciutta vedľa seba, aby sa mierne prekrývali.
  • Morčaciu zmes vyberte z chladničky.
  • Zmes položte na kus plastovej fólie na papier na pečenie a vyrovnajte do obdĺžnika s hrúbkou 2–3 cm.
  • Chcete, aby bol obdĺžnik morčacieho mletého mäsa o niečo menší ako plátky prosciutta.
  • Na morčaciu zmes položte plnku.
  • Morčaciu zmes a plnku opatrne zrolujte do tvaru klobásy.
  • Uistite sa, že morka úplne obklopuje plnku.
  • Na prosciutto rozbaľte morčaciu „klobásu“.
  • Umiestnite „klobásu“ na jeden okraj a zarolujte.
  • Morčaciu roládu položte na plech vyložený papierom na pečenie.
  • Vložte do rúry a pečte asi 45 minút.
  • Položte morčaciu roládu na servírovaciu tácku, voľne prikryte alobalom a pripravte si pistácie.
  • V nepriľnavej panvici rozpustite na strednom plameni maslo.
  • Keď maslo začne peniť, pridajte pistácie a lístky šalvie.
  • Restujte, kým listy šalvie nie sú chrumkavé.
  • Nalejte zmes na morčaciu roládu a podávajte.
Roláda z prosciutta, mletého morčacieho mäsa a plnky na tácke, ozdobená pistáciami a šalviou.
www.bellyrumbles.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.