Kto z nás by nemiloval bravčové koleno! Síce nejde o úplne najzdravší pokrm, ale prečo na Nový rok neurobiť výnimku. Pripravte si ho podľa nášho ľahkého receptu.
INGREDIENCIA
- 5 l vody
- 200 g soli
- 40 g kryštálového cukru
- 4 zadné bravčové kolená
- 25 guličiek čierneho korenia
- 10 guličiek nového korenia
- 5 bobkových listov
- 8 strúčikov cesnaku
- strúhaný chren
- plnotučná horčica
- kyslé uhorky
- remeselný chlieb
POSTUP
- Vo vode rozmiešame soľ spolu s cukrom.
- Na kolenách narežeme dookola kožu.
- Pokiaľ odložíme mäso na 30 minút do mrazničky, tak sa bude koža ľahšie krájať.
- Kolená preložíme do soľného roztoku a pridáme čierne korenie, nové korenie, bobkové listy a prelisovaný cesnak.
- Necháme aspoň 3 dni marinovať v chladničke.
- Pokiaľ kolená nie sú celé potopené, tak ich pravidelne otáčame.
- Marinované kolená vyberieme z roztoku na plech a podliate vodou pečieme v rúre vyhriatej na 120 ° C asi 5,5 hodiny.
- Následne rúru nastavíme na 230°C na horúci vzduch alebo gril a dopečieme do chrumkava.
- Z mäkkého mäsa pred servírovaním vytiahneme menšiu kosť a podávame ideálne na doske s chrenom, horčicou, čerstvým chlebom a kyslými uhorkami.