Pečené bravčové koleno

Pečené bravčové koleno

Kto z nás by nemiloval bravčové koleno! Síce nejde o úplne najzdravší pokrm, ale prečo na Nový rok neurobiť výnimku. Pripravte si ho podľa nášho ľahkého receptu.

INGREDIENCIA

  • 5 l vody
  • 200 g soli
  • 40 g kryštálového cukru
  • 4 zadné bravčové kolená
  • 25 guličiek čierneho korenia
  • 10 guličiek nového korenia
  • 5 bobkových listov
  • 8 strúčikov cesnaku
  • strúhaný chren
  • plnotučná horčica
  • kyslé uhorky
  • remeselný chlieb

POSTUP

  • Vo vode rozmiešame soľ spolu s cukrom.
  • Na kolenách narežeme dookola kožu.
  • Pokiaľ odložíme mäso na 30 minút do mrazničky, tak sa bude koža ľahšie krájať.
  • Kolená preložíme do soľného roztoku a pridáme čierne korenie, nové korenie, bobkové listy a prelisovaný cesnak.
  • Necháme aspoň 3 dni marinovať v chladničke.
  • Pokiaľ kolená nie sú celé potopené, tak ich pravidelne otáčame.
  • Marinované kolená vyberieme z roztoku na plech a podliate vodou pečieme v rúre vyhriatej na 120 ° C asi 5,5 hodiny.
  • Následne rúru nastavíme na 230°C na horúci vzduch alebo gril a dopečieme do chrumkava.
  • Z mäkkého mäsa pred servírovaním vytiahneme menšiu kosť a podávame ideálne na doske s chrenom, horčicou, čerstvým chlebom a kyslými uhorkami.
Bravčové koleno na doske servírované s chlebom, kyslými uhorkami, horčicou a chrenom.
www.kuchynalidla.sk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.