Vianočná kuba s hubami, morčacím mäsom a kapustou

Vianočná kuba s hubami, morčacím mäsom a kapustou

Vyskúšajte zase úplne novú úpravu tradičného hubového kuby, tentoraz s kyslou kapustou a morčacím mäsom. Delikatesa!

INGREDIENCIA

  • 200 g krúp
  • hrsť lesných húb
  • 1 kg morčacích stehien
  • 1 kg kyslej kapusty
  • cibuľa
  • cesnak
  • olej
  • rasca
  • mletá paprika
  • soľ a korenie podľa chuti

POSTUP

  • Krúpy niekoľkokrát dobre prepláchnite v studenej vode.
  • Pokiaľ použijete špaldové krúpy, tak tie varom veľmi rýchlo mäknú, ostatné druhy treba povariť tak 20 – 30 minút (nemusí byť úplne domäkka).
  • Mäso nakrájajte na väčšie kúsky, huby namočte, kyslú kapustu, cibuľu a cesnak nakrájajte.
  • Cibuľu a cesnak speňte na oleji a pridajte mletú papriku.
  • Ďalej pridajte mäso, huby aj s vodou, rascu, mleté korenie a soľ.
  • Nakoniec pridajte kapustu a duste 20 minút alebo do úplného zmeny mäsa.
  • Do hotovej zmesi vmiešajte predvarené krúpy.
  • Zmes preložte do olejom vytretého pekáča, uhlaďte a pečte v rúre cca 40 minút.
  • Dobrú chuť!
Kuba z mäsa, húb a kapusty.
www.dennikn.sk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.