Vyskúšajte zase úplne novú úpravu tradičného hubového kuby, tentoraz s kyslou kapustou a morčacím mäsom. Delikatesa!
INGREDIENCIA
- 200 g krúp
- hrsť lesných húb
- 1 kg morčacích stehien
- 1 kg kyslej kapusty
- cibuľa
- cesnak
- olej
- rasca
- mletá paprika
- soľ a korenie podľa chuti
POSTUP
- Krúpy niekoľkokrát dobre prepláchnite v studenej vode.
- Pokiaľ použijete špaldové krúpy, tak tie varom veľmi rýchlo mäknú, ostatné druhy treba povariť tak 20 – 30 minút (nemusí byť úplne domäkka).
- Mäso nakrájajte na väčšie kúsky, huby namočte, kyslú kapustu, cibuľu a cesnak nakrájajte.
- Cibuľu a cesnak speňte na oleji a pridajte mletú papriku.
- Ďalej pridajte mäso, huby aj s vodou, rascu, mleté korenie a soľ.
- Nakoniec pridajte kapustu a duste 20 minút alebo do úplného zmeny mäsa.
- Do hotovej zmesi vmiešajte predvarené krúpy.
- Zmes preložte do olejom vytretého pekáča, uhlaďte a pečte v rúre cca 40 minút.
- Dobrú chuť!