Rukolový šalát s pečenou bravčovou bábikou

Rukolový šalát s pečenou bravčovou bábikou

Opražené vlašské orechy, modrý syr, hrušky a pečená bravčová bábika robia z tohto šalátu luxusnú záležitosť, ktorú si však hravo pripravíte aj kedykoľvek počas pracovného týždňa.

INGREDIENCIA

  • 2 lyžice nasekaných vlašských orechov
  • 3 lyžice balzamikového octu
  • 2 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 2 lyžičky citrónovej šťavy
  • 1 lyžička medu
  • 1 lyžička dijonskej horčice
  • 2 lyžičky nadrobno nasekaného čerstvého rozmarínu alebo 3/4 lyžičky sušeného
  • 1 strúčik cesnaku, nasekaný
  • ½ lyžičky soli
  • ½ lyžičky mletej papriky
  • 500 g bravčovej bábiky
  • 8 šálok rukoly
  • 4 malé alebo 2 veľké červené hrušky nakrájané na mesiačiky
  • ¼ šálky rozdrobeného modrého syra

POSTUP

  • Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia.
  • Veľký plech na pečenie s okrajom nastriekajte olejom v spreji.
  • Vlašské orechy pražte na panvici na strednom plameni za častého miešania, kým nezozlátnu a nebudú voňavé.
  • Dajte bokom.
  • Vo veľkej miske rozšľahajte ocot, olej, citrónovú šťavu, med, horčicu, rozmarín, cesnak a 1/4 lyžičky soli a korenia.
  • Na pripravený plech položte bravčové mäso.
  • Potrite 1 polievkovou lyžicou zálievky a posypte zvyšnú 1/4 lyžičky soli a korenia.
  • Pečte bravčové mäso, kým teplomer nezaznamená 62 stupňov Celzia, 20 až 22 minút.
  • Preložte na čistú doštičku a nechajte 5 minút odstáť.
  • Nakrájajte na plátky hrubé asi 2 cm.
  • Do zálievky vo veľkej mise pridajte rukolu a hrušky a premiešajte.
  • Šalát rozdeľte na 4 servírovacie taniere.
  • Navrch dajte bravčovú bábiku, modrý syr a vyhradené vlašské orechy.
Šalát z rukoly a hrušiek servírovaný na tanieri s príborom spolu s plátkami bravčovej bábiky.
www.eatingwell.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.