Opražené vlašské orechy, modrý syr, hrušky a pečená bravčová bábika robia z tohto šalátu luxusnú záležitosť, ktorú si však hravo pripravíte aj kedykoľvek počas pracovného týždňa.
INGREDIENCIA
- 2 lyžice nasekaných vlašských orechov
- 3 lyžice balzamikového octu
- 2 lyžice extra panenského olivového oleja
- 2 lyžičky citrónovej šťavy
- 1 lyžička medu
- 1 lyžička dijonskej horčice
- 2 lyžičky nadrobno nasekaného čerstvého rozmarínu alebo 3/4 lyžičky sušeného
- 1 strúčik cesnaku, nasekaný
- ½ lyžičky soli
- ½ lyžičky mletej papriky
- 500 g bravčovej bábiky
- 8 šálok rukoly
- 4 malé alebo 2 veľké červené hrušky nakrájané na mesiačiky
- ¼ šálky rozdrobeného modrého syra
POSTUP
- Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia.
- Veľký plech na pečenie s okrajom nastriekajte olejom v spreji.
- Vlašské orechy pražte na panvici na strednom plameni za častého miešania, kým nezozlátnu a nebudú voňavé.
- Dajte bokom.
- Vo veľkej miske rozšľahajte ocot, olej, citrónovú šťavu, med, horčicu, rozmarín, cesnak a 1/4 lyžičky soli a korenia.
- Na pripravený plech položte bravčové mäso.
- Potrite 1 polievkovou lyžicou zálievky a posypte zvyšnú 1/4 lyžičky soli a korenia.
- Pečte bravčové mäso, kým teplomer nezaznamená 62 stupňov Celzia, 20 až 22 minút.
- Preložte na čistú doštičku a nechajte 5 minút odstáť.
- Nakrájajte na plátky hrubé asi 2 cm.
- Do zálievky vo veľkej mise pridajte rukolu a hrušky a premiešajte.
- Šalát rozdeľte na 4 servírovacie taniere.
- Navrch dajte bravčovú bábiku, modrý syr a vyhradené vlašské orechy.