Vyprážaná tilápia

Vyprážaná tilápia

Osmažte si filety z tilápie v zmesi múky a korenia a razom vám vznikne neodolateľná pochúťka, ktorú budete chcieť znova a znova.

INGREDIENCIA

  • 125 g hladkej múky
  • 1 lyžička sušeného cesnaku
  • 1 lyžička sušenej cibule
  • 1 lyžička sušeného chilli
  • 1/2 lyžičky mletej rasce
  • 4 filety z tilápie (každý s hmotnosťou cca 170 g)
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžica rastlinného oleja
  • 2 lyžice čerstvých lístkov koriandra, na ozdobu
  • klinky limetky, na podávanie

POSTUP

  • Vo veľkej mise zmiešajte múku, sušený cesnak, sušenú cibuľu, chilli a rascu.
  • Poriadne premiešajte.
  • Filety tilapie bohato osoľte a okoreňte, potom ich ponorte do zmesi múky a straste prebytočnú múku.
  • Položte na čistý plech alebo pekáč.
  • Vo veľkej nepriľnavej panvici na strednom ohni rozohrejte olej.
  • Pridajte 2 filety a opekajte 3 až 4 minúty z každej strany, kým kôrka .
  • Opakujte so zvyšnými filetmi.
  • Ihneď podávajte s koriandrom a nechtíkmi limetky.
Obaľované filety z tilápie s limetkou a čerstvým koriandrom.
www.delish.com

Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie panvíc na grilovanie . Pozrite sa na náš rozsiahly test, kde vám poradíme, podľa čoho vyberať.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.