Tilápia opečená na panvici a potom dopečená v rúre spolu s bylinkami a citrónom je rýchlou a ľahkou pochúťkou, ktorú si hravo pripravíte úplne kedykoľvek. Navyše sa jedná o zdravé a bezlepkové jedlo, ktoré uspokojí váš maškrtný jazýček.
INGREDIENCIA
- 2 filety z tilapie (každý s hmotnosťou 170 g)
- 1 lyžička sušeného estragónu
- 1 lyžička sušeného tymiánu
- 1 lyžička soli
- 1/2 lyžičky čierneho korenia
- 2 celé citróny
- 1 lyžica olivového oleja
POSTUP
- Zahrejte rúru na 175 stupňov Celzia.
- Zmiešajte estragón, tymian, soľ a korenie v malej mise.
- z citrónov nakrájajte na tenké plátky (so šupkou) a dajte bokom, opatrne odstráňte všetky semienka.
- Druhý citrón nakrájajte na polovicu vytlačte na filety a tie rovnomerne šťavou potrite.
- Posypte filety z oboch strán sušenou bylinkovou zmesou.
- Zahrejte olivový olej na panvici vhodnej do rúry na stredne vysokom plameni.
- Pridajte tilapiu na rozpálenú panvicu a opekajte 3-5 minút alebo do zlatohneda.
- Rybu otočte a pridajte ďalšiu citrónovú šťavu vylisovanú z rozpoleného citróna.
- Plátky citróna položte naplocho na panvicu a/alebo rybu a potom panvicu vložte do rúry.
- Pečte, kým nebudú filety prepečené, približne 3-5 minút.
- Rybu podávajte s opečenými plátkami citróna.