Bezlepkové išelské pečivo

Bezlepkové išelské pečivo

Túto variantu ocenia všetci, ktorí musia alebo chcú dodržiavať bezlepkovú diétu!

Čo budeme potrebovať

Na cesto

  • 100 g mandľovej múky
  • 10 g ľanovej múky
  • 150 g zmäknutého masla
  • 100 g mletých mandlí
  • 80 g trstinového cukru
  • 1 lyžica citrónovej šťavy

Na krém

  • 70 g čokolády s vysokým percentom kakaa
  • 30 g trstinového cukru
  • 160 g masla
  • 1 lyžica rumu

Na dokončenie

  • 80 g jahodovej marmelády
  • 1 lyžica rumu
  • 300 g čokolády s vysokým percentom kakaa

Postup

  • Začnite prípravou marmelády, ktorú budete potrebovať až na dokončenie.
  • Marmeládu nahrejte, pridajte rum, prípadne cukor podľa chuti.
  • Na záver tyčovým mixérom vyšľahajte v jemnej pyré. Potom nechajte vychladiť.
  • Teraz sa pustite do prípravy cesta. Všetky suroviny na cesto zmiešajte a prepracujte na hladké cesto.
  • Potom zabaľte do potravinárskej fólie a dajte na minimálne 30 minút vychladiť do chladničky.
  • Predhrejte rúru na 170 °C.
  • Cesto vyvaľkajte na zhruba 3 mm hrubý plát, z ktorého vykrajujte kolieska.
  • Pečte na papieri na pečenie vyloženom plechu na 170 °C po dobu 7 – 8 minút. Potom nechajte vychladnúť.
  • Pripravte si maslový krém. Rozpustite 70 g čokolády a vyšľahajte spoločne so 160 g zmäknutého masla, rumom a 30 g trstinového cukru.
  • Teraz už môžete dokončiť. Na polovicu upečených koliesok naneste zhruba pol lyžičky marmelády a zhruba lyžičku maslového krému. Krém nanášajte pomocou zdobiaceho cukrárskeho vrecka.
  • Potom prilepte zvyšné kolieska.
  • Teraz rozpustite 300 g čokolády a prelejte ňou zlepené kolieska.
  • Môžete ozdobiť plátkami mandlí.

Tento recept na bezlepkové išelské pečivo bude chutiť všetkým stravníkom – nikoho ani nenapadne, že je pečivo bez lepku! Ďalšie varianty na bezlepkové pečivo nájdete u nás!
Kde najlepšie a najrýchlejšie rozpustiť čokoládu? No predsa na tejnajlepšej kuchynskej indukčnej doske ! Pozrite sa na našu recenziu a vyberte si tu vám najbližšiu!

Nadýchané vianočné pečivo zlepené krémom obalené v čokoláde a posypané orechy.
Zdroj: chefnicolaietomescu.ro

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.