Lahodné mandľové sušienky, pripomínajúce makrónky a chuť marcipánu, aj keď žiadny nie je použitý. Chutné a super ľahké na pečenie.
Čo budeme potrebovať
- 250 g mletých mandlí
- 250 g práškového cukru
- 1 lyžička vanilkovej pasty
- 5 kvapiek aróma mandlí
- 40 g hladkej múky
- štipka soli
- 2 bielky
- 1-2 lyžice nasekaných alebo mletých pistácií
- 1 balíček čokoládovej polevy
Postup
- Zmiešajte mandle, práškový cukor, múku, vanilkovú pastu a soľ.
- Vajcia oddelíme a postupne vmiešame sneh z bielkov.
- Cesto zabaľte do fólie a nechajte pol hodiny odpočívať.
- Cesto rozdeľte na 4 časti az každej vytvarujte valček s priemerom 1-2 cm a nakrájajte na prúžky široké 5 cm.
- Tyčinky pečte v rúre na 180 stupňov horný/spodný ohrev asi 10 minút. Nechajte tyčinky úplne vychladnúť.
- Čokoládovú polevu rozpustíme vo vodnom kúpeli a mandľové tyčinky do nej namáčame a dáme na plech s papierom na pečenie zaschnúť.
- Obaľte pistáciové omrvinky v čokoláde.
Aby ste mohli vyšľahať tie najnadýchanejšie bielky potrebujetekvalitný ručný mixér ! Taký si vyberiete z našej obsiahlej recenzie!