Čokoláda je jednoducho klasika, ktorá na Vianoce nesmie chýbať zo žiadnej podobe! Naplňte svoje vianočné sladkosti týmto receptom na sladký krém.
Čo budeme potrebovať
- 540 ml mlieka
- 10 ml vanilky
- 30 ml kakaového prášku
- 3 vaječné žĺtky
- 1 vajce
- 100 g cukru
- 25 g kukuričného škrobu
- ¼ lyžičky soli
- 170 g horkosladkej čokolády
- 30 g masla, zmäknutého
Postup
- Mlieko a vanilku zahrejte na stredne vysokú teplotu a priveďte do varu.
- Zatiaľ čo sa mlieko zahrieva, dajte do misy cukor, vajcia a žĺtky, kukuričný škrob, kakaový prášok a soľ.
- Šľahajte, kým nevznikne hustá, hladká zmes.
- Akonáhle sa mlieko začne variť, stiahnite ho z platne.
- Asi polovicu horúceho mlieka pomaly nalejte tenkým prúdom do vaječnej zmesi, ZA NEUSTÁLEHO šľahania.
- Keď sa vajcia ohrejú na rovnakú teplotu, ako je ohriate mlieko, preložte vaječnú zmes späť do horúceho mlieka v hrnci.
- Pudingový základ zahrejte na strednú teplotu za intenzívneho šľahania, kým nezačne hustnúť – to by malo trvať asi 2 – 5 minút.
- Potom teplotu stiahnite na minimum a ihneď pridajte kúsky horkej čokolády.
- Šľahajte, kým sa čokoláda úplne nerozpustí, potom pridajte maslo a šľahajte
- Pred používaním ho nechajte úplne vychladnúť.
Čokoláda sa najlepšie hodí zase k čokoláde! Inšpirujte sa a skústenaše čokoládové tortičky , po ktorých sa len zaprášia!