Čokoládový krém do vianočných cukroviniek

Čokoládový krém do vianočných cukroviniek

Čokoláda je jednoducho klasika, ktorá na Vianoce nesmie chýbať zo žiadnej podobe! Naplňte svoje vianočné sladkosti týmto receptom na sladký krém.

Čo budeme potrebovať

  • 540 ml mlieka
  • 10 ml vanilky
  • 30 ml kakaového prášku
  • 3 vaječné žĺtky
  • 1 vajce
  • 100 g cukru
  • 25 g kukuričného škrobu
  • ¼ lyžičky soli
  • 170 g horkosladkej čokolády
  • 30 g masla, zmäknutého

Postup

  • Mlieko a vanilku zahrejte na stredne vysokú teplotu a priveďte do varu.
  • Zatiaľ čo sa mlieko zahrieva, dajte do misy cukor, vajcia a žĺtky, kukuričný škrob, kakaový prášok a soľ.
  • Šľahajte, kým nevznikne hustá, hladká zmes.
  • Akonáhle sa mlieko začne variť, stiahnite ho z platne.
  • Asi polovicu horúceho mlieka pomaly nalejte tenkým prúdom do vaječnej zmesi, ZA NEUSTÁLEHO šľahania.
  • Keď sa vajcia ohrejú na rovnakú teplotu, ako je ohriate mlieko, preložte vaječnú zmes späť do horúceho mlieka v hrnci.
  • Pudingový základ zahrejte na strednú teplotu za intenzívneho šľahania, kým nezačne hustnúť – to by malo trvať asi 2 – 5 minút.
  • Potom teplotu stiahnite na minimum a ihneď pridajte kúsky horkej čokolády.
  • Šľahajte, kým sa čokoláda úplne nerozpustí, potom pridajte maslo a šľahajte
  • Pred používaním ho nechajte úplne vychladnúť.

Čokoláda sa najlepšie hodí zase k čokoláde! Inšpirujte sa a skústenaše čokoládové tortičky , po ktorých sa len zaprášia!

Modrá mištička s krémom z čokolády.
Zdroj: sugarandsoul.co

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.