Chcete dodať pečivo kokosovú chuť? Stačí urobiť kokosový krém do vianočných cukroviniek. Perfektne sa rozotiera.
Čo budeme potrebovať
- 3 vaječné žĺtky
- 1 plechovka nesladeného kokosového mlieka
- 100 g kryštálového cukru
- 1 krabička smotany na šľahanie
- 100 g osmaženého kokosu
Postup
- Do malého hrnca si dajte kokosové mlieko a polovicu cukru. Zmes varte na miernom ohni.
- Počas toho si zmiešajte žĺtky so zvyšným cukrom.
- Akonáhle kokosové mlieko privediete do varu, pomaly do neho vmiešajte žĺtky. Zmes ešte pár sekúnd povarte, a potom ju odstavte.
- Nechajte krém do vianočných cukroviniek vychladnúť a zatiaľ si vyšľahajte smotanu, kým nevznikne hustá šľahačka.
- Nakoniec šľahačku pomaly vmiešajte do uvarenej zmesi a pridajte osmahnutý kokos.
Skúste krémom ozvláštniť aj naše kokosové guličky , budú chutiť ako Raffaello!