Spotrebujte zvyšné palacinky a premeňte ich na tento upokojujúci syrový pokrm. Hotová za necelú hodinu, a je to ľahká večera pre štyri.
Čo budeme potrebovať
- 1 lyžica slnečnicového oleja
- 250 g šampiňónov nakrájaných na plátky
- 300 g špenátu, nakrájaného
- 200 g šunky, nakrájané
- 1 lyžica dijonskej horčice
- ½ lyžičky čierneho korenia
- 100 g syra gruyère, jemne nastrúhaného
- 300 ml smotany
- muškátový oriešok
- zelený šalát
Postup
- V nepriľnavej panvici rozohrejte na stredne vysokú teplotu olej a šampiňóny opekajte so štipkou soli 10 minút, kým sa tekutina neodparí a huby skaramelizujú.
- Stlmte teplotu, pridajte špenát a nechajte ho uvädnúť, kým vmiešajte šunku, horčicu, korenie a polovicu gruyère.
- Rúru rozpálime na 190 stupňov.
- Hubovú zmes rozdelíme na palacinky a každú zvinieme.
- Vložte ich do zapekacej, prelejte smotanou a posypte nastrúhaným muškátovým orieškom, zvyšným gruyère a trochou korenia.
- Pečte v rúre 20 minút, kým nebude bublať a hore zozlatne.
- Podávajte so zeleným šalátom.