Vianočné plnené rožky

Vianočné plnené rožky

Korpus na plnené rožky pečieme aj vo formičkách. Hodí sa na ne iba krehké linecké cesto, ktoré môžeme rôzne upraviť pridaním kakaa, mletých orechov alebo škorice.

Čo budeme potrebovať

  • 600 g hladkej múky (pre veľmi krehké cesto časť múky nahraďte solamylom alebo pudingovým práškom s vhodnou príchuťou)
  • 400 g masla alebo rastlinného tuku
  • 200 g práškového cukru
  • 2 žĺtky

Postup

  • Na dosku preosejeme múku.
  • Pridáme cukor a nakrájaný alebo nastrúhaný tuhý tuk.
  • Pridáme žĺtok.
  • Do cesta zahnete ďalšie zvolené prísady.
  • Končekmi prstov spracujeme všetko ako na posýpku.
  • Potom všetko zlepíme do hrudy.
  • Cesto zabalíme do fólie alebo mikroténového vrecka a odložíme do chladu aspoň na 2 hod.
  • Vychladené linecké cesto rozvaľkáme na plát 3 – 5 mm.
  • Vykrojíme tvar rožka a vtlačíme do formičky. Formičky preložíme na plech a pečieme v predhriatej rúre do zružovenia. Pri 180 ° C je to zhruba 10-15 minút.
  • Rožteky plníme maslovým krémom s rôznymi príchuťami. Krém by mal byť tuhší.
  • Nanesený krém necháme v chlade stuhnúť.
  • Nakoniec rožteky pokvapkáme alebo prelejeme čokoládovou polevou a dozdobíme niektorými drobnými kupovanými ozdobami.
Plnené a polo máčané vianočné pečivo.
Zdroj: homebaking.at

Pokiaľ nemáte formu na ravioly, aj tak si môžete tieto úžasné plnené mušličky vyrobiť.
Jednoducho vykrojené kolieska po naplnení prekladajte na polovicu a ozdobte kraje vidličkou.
Čím menšie mušličky vyrobíte, tým slávnostnejší vzhľad získate.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.