Korpus na plnené rožky pečieme aj vo formičkách. Hodí sa na ne iba krehké linecké cesto, ktoré môžeme rôzne upraviť pridaním kakaa, mletých orechov alebo škorice.
Čo budeme potrebovať
- 600 g hladkej múky (pre veľmi krehké cesto časť múky nahraďte solamylom alebo pudingovým práškom s vhodnou príchuťou)
- 400 g masla alebo rastlinného tuku
- 200 g práškového cukru
- 2 žĺtky
Postup
- Na dosku preosejeme múku.
- Pridáme cukor a nakrájaný alebo nastrúhaný tuhý tuk.
- Pridáme žĺtok.
- Do cesta zahnete ďalšie zvolené prísady.
- Končekmi prstov spracujeme všetko ako na posýpku.
- Potom všetko zlepíme do hrudy.
- Cesto zabalíme do fólie alebo mikroténového vrecka a odložíme do chladu aspoň na 2 hod.
- Vychladené linecké cesto rozvaľkáme na plát 3 – 5 mm.
- Vykrojíme tvar rožka a vtlačíme do formičky. Formičky preložíme na plech a pečieme v predhriatej rúre do zružovenia. Pri 180 ° C je to zhruba 10-15 minút.
- Rožteky plníme maslovým krémom s rôznymi príchuťami. Krém by mal byť tuhší.
- Nanesený krém necháme v chlade stuhnúť.
- Nakoniec rožteky pokvapkáme alebo prelejeme čokoládovou polevou a dozdobíme niektorými drobnými kupovanými ozdobami.
Pokiaľ nemáte formu na ravioly, aj tak si môžete tieto úžasné plnené mušličky vyrobiť.
Jednoducho vykrojené kolieska po naplnení prekladajte na polovicu a ozdobte kraje vidličkou.
Čím menšie mušličky vyrobíte, tým slávnostnejší vzhľad získate.