Vanilkové rožteky sú jednoduché, rýchle a hlavne veľmi chutné. Obsahujú však veľa cukru, takže pre diabetikov ide o zakázanú zónu. Ak nechcete o také tradičné vianočné pečivo prísť, upečte si vanilkové rohlíčky pre diabetikov.
INGREDIENCIA
- 225 gramov masla izbovej teploty
- 3 lyžice stévie či iného sladidla vhodného pre diabetikov
- 2 lyžičky vanilkového extraktu
- 1 lyžica vody
- 2 hrnčeky hladkej múky
- 1/2 lyžičky soli
- 2 hrnčeky namletých mandlí (alebo lieskových orechov)
POSTUP
- Rozohrejte si rúru na 180 °C.
- Vo veľkej miske utrite maslo s cukrom, vanilkovým extraktom a vodou.
- V ďalšej miske si zmiešajte múku a soľ.
- Potom pridajte suché suroviny do mokrých a dôkladne všetko premiešajte, aby sa ingrediencie spojili.
- Pridajte namleté orechy a premiešajte, kým nevznikne hutné cesto.
- Lyžičkou si naberte cesto a vyvaľkajte z neho rožok.
- Dia vanilkovej rožky potom dávajte na plech vyložený papierom na pečenie.
- Pečte 15 až 20 minút, kým nebudú upečené do zlatista.