Ako počas Vianoc, tak pokojne aj počas celého roka si môžete pripraviť toto úžasné dia cukroví z mrkvy. Mrkvové sušienky chutia výborne, a to nemusí byť ani s klasickým cukrom.
INGREDIENCIA
- 1/2 hrnčeka nesoleného masla izbovej teploty
- 1/2 hrnčeka erytritolu
- 2 veľké vajcia
- 1 a 1/2 lyžičky vanilkového extraktu
- 1 hrnček jemne nastrúhanej mrkvy
- 1/2 hrnčeka namletých vlašských či pekanových orechov
- 1 hrnček hladkej múky
- 3 lyžice proteínového prášku (môžete vynechať)
- 1/4 hrnčeka strúhaného kokosu
- 1/2 lyžičky prášku do pečiva
- 1/2 lyžičky jedlej sódy
- 1 a 1/4 lyžičky mletej škorice
- 1/4 lyžičky mletého zázvoru
- štipka muškátového orieška
- štipka soli
POSTUP
- Predhrejte si rúru na 180°C.
- Utrite maslo so sladidlom.
- Pridajte 2 vajcia a vanilkový extrakt a cesto zamiešajte.
- Ďalej pridajte mrkvu, kokos a orechy.
- Akonáhle máte všetky suroviny perfektne premiešané, dajte do nich ešte proteínový prášok, jedlú sódu, prášok do pečiva, korenie a soľ.
- Vypracujte cesto.
- Cesto nechajte odležať aspoň 30 minút v chladničke.
- Akonáhle je cesto dobre vychladené, pripravte si plech a vyložte ho papierom na pečenie.
- Urobte z cesta niekoľko rovnako veľkých kôpok.
- Mrkvové pečivo pre diabetikov pečte zhruba 10 minút.
- Cukroví nechajte vychladnúť a potom ich môžete spojiť napríklad krémom (pozri obrázok), alebo ich jesť samotné.