Mrkvové pečivo pre diabetikov

Mrkvové pečivo pre diabetikov

Ako počas Vianoc, tak pokojne aj počas celého roka si môžete pripraviť toto úžasné dia cukroví z mrkvy. Mrkvové sušienky chutia výborne, a to nemusí byť ani s klasickým cukrom.

INGREDIENCIA

  • 1/2 hrnčeka nesoleného masla izbovej teploty
  • 1/2 hrnčeka erytritolu
  • 2 veľké vajcia
  • 1 a 1/2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 1 hrnček jemne nastrúhanej mrkvy
  • 1/2 hrnčeka namletých vlašských či pekanových orechov
  • 1 hrnček hladkej múky
  • 3 lyžice proteínového prášku (môžete vynechať)
  • 1/4 hrnčeka strúhaného kokosu
  • 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky jedlej sódy
  • 1 a 1/4 lyžičky mletej škorice
  • 1/4 lyžičky mletého zázvoru
  • štipka muškátového orieška
  • štipka soli

POSTUP

  1. Predhrejte si rúru na 180°C.
  2. Utrite maslo so sladidlom.
  3. Pridajte 2 vajcia a vanilkový extrakt a cesto zamiešajte.
  4. Ďalej pridajte mrkvu, kokos a orechy.
  5. Akonáhle máte všetky suroviny perfektne premiešané, dajte do nich ešte proteínový prášok, jedlú sódu, prášok do pečiva, korenie a soľ.
  6. Vypracujte cesto.
  7. Cesto nechajte odležať aspoň 30 minút v chladničke.
  8. Akonáhle je cesto dobre vychladené, pripravte si plech a vyložte ho papierom na pečenie.
  9. Urobte z cesta niekoľko rovnako veľkých kôpok.
  10. Mrkvové pečivo pre diabetikov pečte zhruba 10 minút.
  11. Cukroví nechajte vychladnúť a potom ich môžete spojiť napríklad krémom (pozri obrázok), alebo ich jesť samotné.
Cukrovia z mrkvy zlepovanej krémom na tanieri.
www.nanaslittlekitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.