Spojenie čokolády a kakaa je vždy bezkonkurenčné. Vyskúšajte ho v tomto recepte!
Ingrediencie:
- 2 šálky hladkej múky
- 1/2 šálky nesladeného kakaového prášku
- 1 šálka masla
- 1 šálka práškového cukru
- 2 žĺtky
- 1/2 čajovej lyžičky soli
Náplň
- 1 šálka šľahačky
- 300 g nasekanej horkej čokolády
Postup:
- Do misy preosejte múku, kakaový prášok a soľ. Odstavte.
- Pomocou mixéra vyšľahajte maslo a cukor.
- Pridajte žĺtky a šľahajte, kým sa všetko nespojí.
- Pridajte múčnu zmes a pomaly vypracujte v cesto.
- Cesto vyklopte na ľahko pomúčený povrch a vytvarujte z neho guľu.
- Cesto zabaľte do potravinovej fólie a dajte na hodinu do chladničky vychladiť.
- Predhrejte si rúru na 170 °C.
- Plechy na pečenie vyložte papierom na pečenie.
- Cesto rozvaľkajte valčekom a pomocou vykrajovačov z neho vykrájajte kakaové pečivo.
- Plechy s cukrovinkami vložte do rúry a pečte 8-10 minút.
- Po upečení nechajte pečivo vychladnúť av medziobdobí si pripravte náplň.
- Šľahačku zahrievajte na miernom ohni, kým nezačne vrieť.
- Horúcu smotanu nalejte na čokoládu a za stáleho miešania čokoládu rozpustite.
- Pred použitím niekoľko minút počkajte, kým náplň nezíska hustú konzistenciu, ktorá sa ľahko rozotiera.
- Jednotlivé kúsky cukroviniek zlepte pomocou čokoládovej náplne.
Jazýčky, rožky, guličky. Inšpirujte sa našimi receptami na čokoládové pečivo .